Banos, deel 3, 26 april - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Frederika - WaarBenJij.nu Banos, deel 3, 26 april - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Frederika - WaarBenJij.nu

Banos, deel 3, 26 april

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

28 April 2010 | Ecuador, Baños

´s Avonds ontdek ik dat mijn wereldstekkertje toch ben vergeten in de jungle. Balen. Want nu kan ik mijn dompelar niet meer gebruiken voor een kopje nescafe, een thee of een bouillon. Stekker past namelijk niet op de andere wereldstekker. gelukkig kan ik nog wel opladen. Ik zit onder de jeukbulten van de zandvlooien in de jungle.
Maandag 26 april 2010.
Ik doorzoek nog eens alles voor het stekkertje. Is er niet!!! Fototoestel proberen. Nee, doet ook helemaal niets! Om 9 uur loop ik het hotel uit. Loop wat fotozaken af, orienteer me op de prijzen, maar nergens reparatie mogelijkheden, en ook geen 10 x zoom zoals ik heb/had. Dan ontbijten in het stadje. Zit medereisgenoot ook nt daar. Even later lopen J en J er ook. Samen gaan we naar de fotozaak. Toch nog even afwachten, wie weet kan het nog gerepareerd. Ik heb inmiddels ook verschillende informatie over busritjes langs de cascades(watervallen). J en J en J. willen dat ook. We spreken af om half 1. Dan bel ik nog snel even mam. Om 1 uur gaan we in een open vrachtwagen(wel een dak), mooi beschilderd op pad. Het kost ons 5 dollar p.p. Eerst gan we alle straatjes van Banos op en neer. De auto kraakt en doet. Af en toe vliegen we omhoog als we door een kuil gaan. We gaan langs het stuwmeer. Zien waterval slang. een dun stroompje van heel hoog. Door de lekkende tunnel. Langs de berg met overhangende rotsen. Daaroverheen een waterval. Dan stoppen voor een bungy jump. Slechts 10 dollar. Het kriebelt maar we doen het geen van allen. Wel zien we een solo sprong en een duo sprong. De volgende stop is bij een kabelbaanbakje. Het gaat van de ene berg over het ravijn met de rivier naar de andere berg. Dat doen we voor 1 dollar p.p. Ik vind het eng. Stap in het bakje en sluit alvast mijn ogen. Maar als we gaan is het helemaal niet eng. Het is erg stabiel omdat de draden zowel boven als beneden gaan. We filmen er op los. Eenmaal aan de overkant gat het bakje meteen weer terug. grappig. Ziet er best spectaculair uit. Dan een stop bij een waterval. Moeten we wel eerst heen lopen via een modderig keienpad sterk dalend. Af en toe trappen. Jesper en ik gaan er in het water. Koud! er staat teveel stroming om echt onder de waterval te gaan. Toch is het gaaf. Nu alles weer omhoog lopen. Een beste klim. Nog een bakje koffie en de trip zit er weer op. Ik eet ergens een hamburger met wat patat. Om negen uur heb ik een total bodymasage afgesproken. Maar er is ook een avondtour naar de bergtop om negen uur. Dan maar de massage direct om zeven uur. Eerst worden er kaarsen aangestoken, dan word ik helmaal bedekt met handdoeken. Een stemmig muziekje. dan begint het. Een stevige massage met veel olie en weet ik wat. Een volledig uur. Fijn. Eigenlijk moet je daarna relaxen, maar ik wil nog de avondtrip, dus snel naar mijn kamer met de schone was, is die ochtend gedaan. En op naar de vertrekplaats. Ja, iets te overhaast, sta ik daar zonder geld. Zit nog in de andere broek. Ok. Ze halen me wel af bij het hotel over 5 minuten. Bij het hotel waarschuw ik jesper, die dan ook meegaat. Voor 4 dollar p.p. gaan we met de open vrachtwagen met lampjes en luide muziek de berg op. Daar heb je een mooi uitzicht over de stad. de actieve vulkaan is niet te zien door de bewolking. De gids vertelt van alles over de geschiedenis van Banos. Na een half uur gaan we weer naar beneden. De nacht is onrustig. Ik ga morgen raften voor het eerst van mijn leven en zie er erg tegenop. Halverwege de nacht besluit ik niet te gaan. Dan val ik in slaap.

• 29 April 2010 - 10:20

Hilke:

Tantetje toch, wat ben je ja klunzig .... je vergeet dingen of raakt ze kwijt. Hou kums det nou? En doe je wel een beeetje rustig aan ... zelfs van het lezen van de verslagen krijg ik al bijna een opgejaagd gevoel, hahaha