Ilha Grande, zondag 11 juli
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
12 Juli 2010 | Brazilië, Ilha Grande
Vandaag met de boot naar het Mendes lopes strand. Boottochtje van ruim een uur. Kan terug om 2 of 4 uur. Daar aangekomen 20 minuten lopen door het bos. Zie een luiaard hangen, een eekhoorn voorbij trippelen en een knalrode vogel zingen op een tak. mijn eenvoudige toestel vindt het erg moeilijk dat vast te leggen. Na de wandeling ben je pas op het echte strand, de pacific site. Grote golven, strakblauw water en spierwit breed strand. Voor de laatste keer deze vakantie duik ik in zee. Letterlijk in de golven duiken. Super gevoel. Dan bakken op het strand. Ik waag het erop, zonder insmeren. Moet toch nu echt een beetje verkleuren. Lees eindelijk Oeroeg uit. geniet van de muziek op mijn mp3 spelertje. Om 2 uur terug is wel erg snel...4 uur terug, dan mis ik de eerste helft van het voetballen. Ik besluit toch tot 4 uur te blijven. Vanaf half vier heb ik wel zitten duimen hoor. Op mijn mp3 speler staan alle oranjesongs gezongen door andre hazes. Zo zit ik toch in de sfeer. terug in Abrao(is het dorp waar ik zit op dit eiland) is de tweede helft net begonnen. Ik kijk op een muurtje zittend mee met vele anderen. Ze zijn echt allemaal op de hand van Spanje. Het verlies van Brazilie tegen Holland zit blijkbaar nogal diep. Hier en daar een oranje shirt(3), inclusief ikzelf. Verlenging....wel spannend hoor. En dan ineens een gejuich!!! Spanje heeft gescoord. En dan is het over en uit. De terrasjes lopen meteen leeg. Ik ga aan mijn salade. gisteravond hadden ze ....bingo op straat! En een armetierige zanger. Ik heb toch nog maar even de nationale braziliaanse drank geprobeerd..........
Vanmorgen ondanks late thuiskomst alweer om 8 uur aan het ontbijt. De zon staat hoog aan de hemel en het is meteen al smoorheet. Voor twaalf uur moet ik mijn kamer verlaten. Ga daarom nu pakken. Half zes met de boot terug naar het vaste land. Daar met de bus naar Rio. Zal alwel nacht zijn als ik daar aankom. Slaap daar nog 1 nacht en dan morgen om 9 uur begint de terugreis. Lange, lange terugreis.
12 Juli 2010 - 14:30
Hilke:
Zomaar op maandagmiddag om half vijf een mailtje dat er een nieuw verslag is. Ik wilde net naar Uithuizen gaan om boodschappen te doen dus breng ik 'm direct nog even naar oma. Eerder vandaag hebben we megaregen en onweer gehad. Het ziet er nu even weer wat lichter uit. Doei! -
12 Juli 2010 - 18:35
Cathelijne:
Hoi Frederika,
Ja, en dan zit je wereldreis er opeens op... Het is wel snel gegaan zeker? Je hebt een hele hoop meegemaakt. En wij samen mèt jou. Jammer dat het voorbij is, maar ook weer fijn om naar huis te gaan denk ik? Ik hoop dat je een voorspoedige reis terug hebt. Wij hebben de eerste vakantiedag erop zitten. Er is zoveel regen gevallen in Groningen; Daniël en ik konden met eem rubberboot door de straat varen, als ik die had gehad ;-P. Zoveel regen, echt niet normaal.... Ik wens je een goede reis en tot...eh... ziens! -
12 Juli 2010 - 20:22
Coby:
Hoi daar in verweggiestan. Heb de laatste verslagen nu ook gelezen en nu zit het er dus weer voor je op. Ben zaterdagavond bij je moeder geweest. Was als vanouds weer erg gezellig. Het is hier momenteel rot weer. Enorm veel regen en onweer. Vanmiddag in Roodeschool stond de Ubbegalaan weer blank en het trottoir was ook niet meer te zien zoveel regen en onweer. Hopelijk neem jij van daaruit wat mooier weer mee hierheen.
Zie je of woensdag of donderdag denk ik nog wel. Moet vrijdag weer opppassen.
Wens je een goede terugreis.
groetjes Coby -
12 Juli 2010 - 21:18
Jantje:
He Friekel,
Dat gaat dan inderdaad weer snel he zo op het eind. Zal voor ons allemaal ook afkicken zijn, dat we geen verslagen meer van je lezen. Super hoor dat je dat steeds hebt volgehouden.
Snuif nog maar even goed het vrije gevoel op daar, zodat je er nog lang op kan teren. Tot snel en goeie reis!
Liefs, Jantje -
13 Juli 2010 - 14:09
Sabiene.:
Hej Frederika..Het zit er bijna op..Jeetje, wat ging dat snel niet? Geniet nog even en een hele goede reis terug!! Wij weer in Nederland..Leuk hoor om iedereen weer te zien..Volgende week Nijmeegse..Word weer warm!!!! -
13 Juli 2010 - 17:16
Frederika :
Tja, dat ging inddedaad snel zeg. Het was fantastisch. Voor mij wordt het ook wel even afkicken. Moet ik weer voor mijn eigen eten zorgen, boodschappen doen, wassen, de tuin etc. Behalve veel zien is het ook heerlijk zo lang voor je te laten zorgen. Nu op vliegveld Sao Paulo. Moet hier zeven uren overbruggen. Nu nog vijf....