Sucre, deel 2, 29 mei - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Frederika - WaarBenJij.nu Sucre, deel 2, 29 mei - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Frederika - WaarBenJij.nu

Sucre, deel 2, 29 mei

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

29 Mei 2010 | Bolivia, Sucre

SUCRE zaterdag 29 mei 2010
De wekker gaat alweer om kwart voor vijf!!!! Over vakantie gesproken.... Om kwart voor zes lopen we naar het boekingskantoor. Jan, Jonet en ik gaan wandelen met een gids. Ook nog drie andere mensen. We krijgen een fles water mee. Met een auto worden we eerst een uur verder gebracht, ergens hoog in de bergen. 3000 m. Dat merk je meteen aan je ademhaling. Eerst gaat het iets omhoog. het hart gaat dan snel sneller kloppen. Ik vind dat altijd een beetje eng. Doe dan ook rustig aan. Al snel gaat het wat geleidelijker of zelfs gewoon plat. We komen langs Inca tekens. Een offerplaats, een grot met tekningen. De gids staat regelmatig stil om iets te vertellen. Fijn voor ons, kunnen we even weer op adem komen. Af en toe een spectaculair stukje als we langs over een smal paadje moeten of steil moeten dalen. Een keer glijd ik uit en voor ik het weet lig ik plat. Als ik op mijn ...kont naar beneden glij op een steil stukje loop ik mijn tweede scheur op in mijn afritsbroek. Daarna is het voorla dalen...maar ook dat is pittig omdat je niet wilt glijden. we lopen over incatrailpaden...steenachtig met rotsblokken. Tot slot komen we bij een rivier. Hier moeten we met een hangbrug overheen. Hangt aan stevige ijzeren kabels, maar wiebelt zeker. Tijd voor de lunch. Voor iedereen 2 sandwiches en 2 chocoladerepen en vele snoepjes en vruchtendrank en water. Tot slot een appel. te vol vervolgen we onze wandeling. Het ochtend deel is ons allen erg meegevallen(vooral dalend). Maar nu komt het. Allleen maar stijgen naar 3800 meter. Af en toe traptreden en dan weer schuin. Nou dat is vermoeiend hoor. regelmatihg maken we een rustpauze om weer op adem te komen. We doen er ruim drie uur over. In totaal hebben we 16 km gewandeld vandaag. Ik heb zere benen en ben echt moe. We hebben wel prachtige vergezichten gezien en weer veel foto´s gemaakt. Bij terugkomst krijgen we nog een drankje aangeboden en dan de camera halen. En...hij is gemaakt!!!. 60 dollar armer, maar met het videotoestel. Dan douchen en even bijkomen op mijn hotelkamer. Om half negen trek ik er toch nog maar even op uit. Een hamburgesia en een kop warme chocolademelk. Dan nog even internetten. Had vanavond gratis naar de film gekund(zat bij boeken van de toer in) en ook is er gratis live muziek in het bookingscafé. Maar ik ben te moe. Heb nog wel even twee verslagen gemaakt op waarbenjij.nu Morgen naar de markt en ´s avonds met de nachtbus naar La Paz.

• 30 Mei 2010 - 08:03

Lies:

goedemorgen hier zondag rustdag .bij jou zit dat er blijkbaar niet bij.maar je hebt vakantie toch?!groeten oet oskerd.

• 30 Mei 2010 - 08:38

Hilke:

Af en toe wat vroeger gaan slapen lijkt mij inderdaad verstandig want je hebt nog behoorlijk wat op het programma staan volgens mij. Veel plezier!

• 30 Mei 2010 - 17:20

Coby:

had wat achterstand met het lezen van de verslagen maar ben nu weer bij. Hoezo uitrusten op je vakantie, daar is bij jou geen sprake van. Maakt ook niet uit, je zult wel intens genieten van deze vakantie. Een echte doe vakantie.
    Gisteravond bij je moeder geweest en met ons beidjes maar wachten op telefoon van Frederika, helaas zul je wel niet in de gelegenheid zijn geweest om te bellen. Niet getreurd, wij hebben twee treintjes uitgekregen.
    groetjes Coby

• 30 Mei 2010 - 17:40

Elly:

Zo dat was weer genieten van jou mooie reis. Ook de foto'weer gezien. Prachtig!Het vraagt veel energie van je maar wat mooi.Morgen weer repetitie en jij veel plezier met de volgende belevenissen.

• 01 Juni 2010 - 09:29

Sabiene.:

He joh!! Denk je wel een beetje om jezelf?? Pittig allemaal hoor!! Ik las op de site van Jan en Jonet dat dit al een stukje van de Inca trail was? Lekker slapen!!

• 02 Juni 2010 - 10:50

Hilke:

Vandaag een kaart uit Peru. Gestempeld op 21 mei en dus bezorgd op 2 juni.

• 02 Juni 2010 - 11:45

Hilke:

Ook even voor alle andere mensen die de verslagen lezen: Oma is vandaag in het UMCG aan haar tong geopereerd. Na 30 jaarlijkse controles was het deze keer toch kanker. De chirurg heeft de kwade cellen in haar tong zo zuinig mogelijk weggehaald en verwacht dat hij de hele tumor te pakken heeft. Of dat ook echt zo is moet natuurlijk nog blijken uit onderzoek. Ze ligt alweer op haar kamer en mama is nu naar haar toe. De komende week niet praten en eten en drinken via een sonde.