Dinsdag 22 juni 2010
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
25 Juni 2010 | Brazilië, Brasilia
Om 8 uur zit ik alweer aan het ontbijt. Is hier erg goed. Alles in de lodges is trouwens inclusief. Ook de excursies. Dus zit je hier eennaal, dan heb je even geen geld nodig. Om 9 uur gaan we weer aan de wandel in de jungle. We zien nagenoeg geen dieren. Wel veel geluiden. O.a het fluiten van de gentleman bird. Weer loop ik tot water. Mijn vierde stel kleren. De route is steeds anders. Over bruggetjes van boomstammen, langs smalle paadjes, door het bos. De gids port regelmatig met een stokje in holen. Als er een tarantulla inzit moet die eruit komen. Helaas... er gebeurt niets. Tegen twaalf uur horen we een naderend onweer. De gids maakt zich echter niet druk. Het laatste half uur regent het. In het bos hoor je dat alleen. Maar voel je niks door et dichte bladerdek boven je. Alleen het laatste stukje van bos naar lodge is open. We schuilen onder een parasol aan het strand. Het regent nu keihard. Het onweer is nog ver weg. Rennen naar de lodge, nat van het zweet was ik toch al...dus die regen maakt ook niets meer uit. We zouden om 1 uur terug zijn. Het is echter al half twee. Eigenlijk is dat steeds zo bij deze gids. Nu snel douchen....want anders ga ik echt niet aan tafel. Bah, wat voel je je hier steeds vies. Eigenlijk zouden we barbecuen at Janes place en dan om drie uur terug. Maar na gisteren heb ik gekozen voor een rustiger programma. Er is hier een zwembad en steeds veel zon...dus vandaar een zwem/zonmiddagje en gewoon de lunch in de lodge. Ik zwen precies drie keer heen en weer. Het gerommel komt weer dichterbij. Net als ik wil gaan liggen voor de zon, begint het te regenen. Het geronnel komt steeds dichterbij. Harde donderslagen. De regen valt met bakken uit de lucht. Ik zit bij het zwembad onder een afdak....maar terug naar de lodge o naar het restaurant is uitgesloten. Zo zit ik daar ruim twee uur. Mooie zon middag dus!!!!Om half vijf ga ik even in mijn hangmat op de veranda. Rr komen vandaag twee Nederlandse gasten. Samen met hun maak ik een verkenningstocht door de enorme tuin van de lodge. We zien de capivara. Nieuwsgierige beesten. Hij volgt ons op afstand. We komen bij het meer. De gids vertelt enthousiast dat dit meer zuiver bronwater bevat, dat je het zo kan drinken. ja, ja, vijf tellen later gaat de capivara het meer in...en doet er zijn behoefte. De keutels drijven vrolijk rond. Op de terugweg door de orchideeën tuin, miet de bloeiperiode. Hier staat een gewichtentrainer. Ik daag de gids uit hrt rvn tr drmonstreren, zoals hij dat bij nijn aankomst ook heeft gedaan. Hij gaat zitten en tilt met veel krachtvertoon het tweede gewicht op. Martin probeert het ook evn. Gaat zitten en geeft een ruk aan het toue waaraan de gewichten hangen en valt achterover van de bank. Zo licht. Hij probeert nu de zwaarste en ook dat gaat eenvoudig. Dat wil ik ook proberen. En ja hoor het zwaarste gewicht gaat omhoog. ja gids....nu jij. Hij gaat zitten geeft een enorme ruk....en de hele stallage zakt in elkaar. Gelukkig geen ongelukken. We hebben vreselijk gelachen om zijn beteuterde gezicht. Ben ik toch de sterkste, zei hij zuur. Bij het diner krijgen we vis. De kop is voor Hico de gids. Vol afgrijzen kijken wij ernaar. Eerst ga ik er nog even stoer mee op de foto....ligt op de bodem van de rivier... Dan voor de laatste keer de jungle in om half tien. De Nederlandse Martin heeft een enorm sterke zaklantaarn. We zien dan ook ineens wel beesten op de bomen en aan de rand van de vijver. prachtige insekten, tarantulla, kikkers, enorm grote. drie kleine vogeltjes dicht tegen elkaar aan slapend. Weer vergeet de gids de tijd. Als we vragen hoe laat het is zegt hij geen tijd mee te hebben. Wij zeggen dat het al elf uur is. Hij schrikt. Pas om half een zijn we terug. Anneke en Albert slapen al. Bij de lodge ligt een briefje, dat ik morgen om 8 uur vertrek met de taxi. Ik pak alles in en ga dan in de hangmat buiten op de veranda liggen. Nu wel zicht op de sterrenhemel. Echter ondanks dat het comfortabel ligt kan ik niet in slaap komen. Om drie uur ga ik toch maar gewoon weer op mijn bed en slaap dan onmiddellijk in.