Naar Lencois met de bus, 28 juni - Reisverslag uit Lençóis, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu Naar Lencois met de bus, 28 juni - Reisverslag uit Lençóis, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu

Naar Lencois met de bus, 28 juni

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

28 Juni 2010 | Brazilië, Lençóis

Maandag 28 juni 2010
Gisteren tot 11 uur bezig geweest om foto´s te plaatsen....veilig in het hotel, maar oh zo traag. Maar er staan er weer 30. Toen de tas nog inpakken...een 3 dagen tas. Al met al weer te laat slapen(1 uur). Om half zes ging de wekker alweer. kwart voor zes zat ik zowaar al aan het ontbijt. Het grootste deel van mijn bagage blijft hier. Heerlijk. Alleen mijn weekrugzak mee. De taxi is er dan ook al. Alle taxi´s zijn steeds vroeger dan de officiele tijd. Niks geen te laat dus. De chauffeur drinkt nog een koffie mee. Met een appel en een banaan op zak vertrek ik voor mijn volgende avontuur. Moet mezelf wel een beetje oppeppen....want het verlies van mijn fototoestel, mn. de foto´s hakt er toch wel in. Maar zoals Anja al zei, pechvogel wb. het verliezen, maar geluksvogel dat ik zo´n mooie reis kan maken. En dat is waar. Wat heb ik al veel gezien, beleefd en gedaan. Het ene nog mooier ddan het andere. En vooral zoveel totaal verschillende dingen. Morgen beloofd ook weer een bijzondere dag te worden. De taxichauffeur zet me af bij het bus station. De 400 km naar Lencois gaan per bus. Hij helpt me door de poort. Het is nog maar 10 over 6...de bus gaat om 7 uur en moet nog komen. Dat is even wachten en luciferstokjes tussen de oogleden plaatsen. Niet nu in slaap vallen Klatter! Dan is de bus er. Je moet ook al je gegevens weer invullen. Geen cameraopnames of vingerafdrukken of foto´s zoals in Peru. Ik geef het kaartje en stap in. Komt de chauffeur even later. Heb ik het terugreis ticket afgegeven ipv de heenreis. Gelukkig heeft hij het op tijd gezien en wordt de zaak hersteld. Heb ik weer... Dan zie ik een nummer staan. Oh...misschien wel vaste zitplaatsen...ik ben zo maar ergens gaan zitten..... ja dus...ok verkassen. We hebben een enorme beenruimte. En de stoelen willen bijna plat. Super ik installeer mij. Vraag andere toeristen hoe lang deze reis gaat duren... 6 7 uur, dus half twee aankomst. Ik zet mijn reiswekker op 13.00 uur. Dan val ik al snel in slaap. We stoppen twee keer. toiletbezoek of iets nuttigen. Af en toe stappen er weer mensen in. De bus is lang niet vol. Ik \it op stoel 19. Op 20 mijn rugtas. Komt er niet iemand met een ticket voor stoel 20. Ok, ik ga wel twee stoelen verderop, want er is ruimte zat. Raar dat ze dat zo verkopen. Bij de tweede keer ben ik erg aan het dromen...dat ik vooral niet wakker wil worden. Dan is het bijna 11 uur. Om me heen zie ik regenwoud en heuvels. En....veel regen! Ik dommel weer in. Vanaf 12 uur blijf ik wakker en ontdek allerlei leuke functies op mijn toestel. Het weer is nu weer goed. half 2 zijn we er en ja hoor een bordje met frederik klatter. Zet er meteen even een a. Eeen jongen met ruig krulhaar verwelkomt me. We lopen 5 minuutjes en daar is de poseida. Prachtig in het bos aan een smal weggetje. Drie verdiepngen. Open ontbijtzaal. Kamer met balkon en hangmat. Koffie com leite zoveel ik wil en heerlijke stukken meloen. De dochtertjes lopen allemaal in Brasil kleren. De wedstrijd is over anderhalf uur. Nederland heeft gewonnen met penaltys. Nu Brasil nog. Dus nu even vrije tijd en na de voetbalwedstrijd naar agentschap voor het boeken van een tour. Tijdens de wedstrijd is niemand te bereiken. Heerlijk dat ik hie drie nachten ben. Pak alles uit mijn tas en stal het uit op de planken. Met een nacht is dat geen doen. Dan loop ik het stadje in. Prachtig zoals de rivier er door stroomt. Veel boogjes en gekleurde huizen. Overal slingers...ik dacht ivm de worldcup, maar nee het was vanwege de juni feesten en die zijn nu voorbij. Morgen wordt het weggehaald. Nu ziet alles er erg vrolijk uit. De straatjes gaan op en neer. Veel winkeltjes, terrasjes, touroperators. Maar wel heel knus. Twee pleintjes met banken. Een muziekkopel. De wedstrijd wordt vertoond op een groot scherm in een open hal. Al snel hoor ik veel gejuich en dan veel vuurwerkknallen. Goal dus. Even later weer. Tijdens de goal wordt er op trommels geslagen. Na de rust ga ik naar binnen en ga op de vloer zitten meekijken en beleven. Het derde doelpunt...en ik filmen natuurlijk. Knalvuurwerk en dan ineens een hele harde kanal en dan wordt er zelfs iets naar binnen gegooid en knalt keihard. iedereen grijpt naar z´n oren. En de helft gaat naar buiten. Ze zijn boos. Dat is dus blijkbaar toch de grens over. Ik ga aan de andere kant zitten, voor het geval er nog weer vuurwerk binnenkomt. Maar dat gebeurt niet, even later is er politie die de zaak gaan oplossen. De rust keert weer. Na afloop is het snel weer rustig. Wel loopt bijna iedereen in een geel shirt. Bijna alle hebben een topje of jurk aan met de kleuren van de vlag. Na de wedstrijd duurt het zeker nog een uur voor de kantoortjes weer opengaan. Dan informeer ik hier en daar an dan naar het kantoor waar de gids me gaat helpen met vertalen. Dat blijktde goedkoopste en dezelfde tour. Er zijn al 5 anderen...dus gaat door. Voor de dagerop kan je morgen beslissen. Morgen in ieder geval grotten met stalagmieten en -tieten, zwemmen in de rivier en onder een waterval staan. Snorkelen in een groot met diepblauw water, de tafelberg oplopen voor een prachtig uitzicht....en event. gliding. Aaan een kabel van de ene naar de andere kant. Ik ga ervoor. Nu internetten. Zo even foto´s bij plaatsen en dan eten. Het is hier gezellig druk op straat...veel fijner dan zo´n stad als Salvador, waar je steeds op je hoede moet zijn.

• 29 Juni 2010 - 07:35

Coby:

Allereerst, Nederland heeft niet gewonnen met strafschoppen maar gewoon met 2-1. Robben maakte het eerste doelpunt, een beauty.Nu dus op naar de wedstrijd Nederland-Brazilie. Jij hebt al weer allerlei evenementen voor de boeg dus dat wordt weer genieten.
    Ga nu de foto's nog even weer bekijken, even mee genieten van de reis.
    groetjes Coby

• 29 Juni 2010 - 08:00

Hilke:

Moi Friek,
    Van de 30 foto's zien we er nu 13, dus de rest zal in de loop van de dag wel weer binnendruppelen vermoed ik.

• 29 Juni 2010 - 18:49

Hilke:

Het is nu dinsdagavond bijna negen uur en nog steeds 13 foto's ... Geeft niks hoor, maar als jij denkt dat je er 30 op hebt gezet dan is het wel vreemd.

• 30 Juni 2010 - 23:59

Frederika :

Vooral als je bedenkt dat ik 6 minuten per foto moet zitten dat dan 17 x voor niks....het is hier zo traag en precies bij het opslaan was de connectie verbroken...ik hoopte nog dat ik niet voor niets had gezeten....wel dus.

• 01 Juli 2010 - 00:09

Frederika :

Toch niet voor niks. Samen met die van de vorige dag totaal ruim 30. Ga nu weer een´poging wagen.

• 01 Juli 2010 - 08:56

Anne:

Hoi Frederika,

Cool reisverslag! Ik vertrek 10 aug. naar Salvador. Iets later tref ik daar een vriendin met wie ik 2 weken op pad ga, maar in eerste instantie alleen reis ik alleen, zonder. Hoe is het daar als vrouw alleen? Heb jij jouw trips ter plekke geboekt? Groetjes Anne

• 02 Juli 2010 - 03:54

Hoi Anne,

Ik reis ook alleen door Brazilie....maar had alles al geboekt in nederland w.b. de vluchten transfers en slaapplaatsen. heb wel bagpackers getroffen, die hier prima alles ter plaatse weten te regelen. het is echter wel een duur land vergeleken met de andere Zuid amerikaanse landen hoor ik ze vaak zuchten. Slaapplaatsen zijn goed te vinden. Wel heb je wat meer tijd nodig om weer verder te gaan...soms is de bus vol of het vliegtuig. In de steden is het echt oppassen...net als in Nederland val je als toerist meteen op. in het centrum blijven en niets van waarde meenemen. In de jungle en kleinere plaatsjes is het relaxt. Er reizen veel vrouwen, meiden alleen....maar je reist eigenlijk nooit echt alleen. Bagpackers treffen elkaar immers overal en ondernemen veel samen...is weer goedkoper en leuk! Adviseren elkaar en voorzien elkaar van goede reisbestemmingen. Heel veel reisplezier.

• 02 Juli 2010 - 04:09

Frederika :

Oh ja. De excursies, uitstapjes heb ik veelal ter plekke geboekt. Gaat erg gemakkelijk. Veel bureautjes.
    Vooral de trekkingen/hike en bike tours zijn erg spectaculair. Gaaf dus!
    Pantanal is iets wat je moet doen!!! wel duur, maar is de enige plek waar je veel dieren kan spotten. Alte Floresta schijnt ook erg dierrijk te zijn, maar dat heb ik overgeslagen omdat ik perse naar Manaus wilde. Daar is het prachtig...maar nauwelijks tot geen dieren gezien.