Ilha Grande, donderdag 8 juli
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
08 Juli 2010 | Brazilië, Ilha Grande
Gisteren nog een poos heerlijk in mijn oranje hangmat gelegen. Duitsland ligt eruit. Dus Nederland Spanje!!!! Ga ik op dit eiland zien. Beetje jammer, want het strand van Rio was vele malen sfeervoller... Maar ach, als ze maar winnen, kunnen we hier ook wel feesten. Er zijn zeker meer nederlanders hier. Dat wordt dus in het oranje.
Het schiet nu ineens wel heel hard op. Nog 6 dagen las ik net, de terugreis van twee dagen inbegrepen. Nog 4 nachten op dit eiland en nog een nacht in Rio en dan vliegen.
Vandaag niet gewandeld zoals gepland. Dat gaat morgen gebeuren. Vandaag waren ze de paden aan het opknappen. Dus vandaag de boottrip. Om half elf het water op. Mooie boot!!! Het water is hier zo groen als gras, bijna niet te geloven. We varen rondom Ihla Grande, dus steeds mooie bergpartijen begroeid met tropisch regenwoud. Veel eilandjes vor de kust. We stoppen aan in laguna verde(groen meer). Daar gaan we snorkelen. Echt super. Ee uur met het gezicht tussen de honnderden vissen. heb veel soorten gezien. Prachtig. Bij terugkomst op de boot is er vers gesneden fruit. Heerlijk. De tweede stop is op een strand. Nu even gewoon zwemmen en wat zonnen. De stroming is hier nauwelijks aanwezig en hoge golven zijn er al helemaal niet. Wel enorm groen/blauw. Dan weer op de boot. Om twee uur leggen we aan voor de lunch. Tijd voor weer een enorme salade...en een magnum. Hmmm. Om drie uur vertrekken we weer. Volgens de verkoper zouden we nu nog naar de blue lagoon om weer te snorkelen....maar blijkbaar gaat dat niet door. Om vier uur staan we weer aan wal. Ik ga dan hier maar op het strand tot de zon onder is. Als ik vervolgens langs het kantoor loop krijg ik 10 reaal terug. misverstand, want jullie zijn niet bij blue lagoon geweest zoals afgesproken. Had ik het dus toch goed begrepen. Super dat je spontaan het geld terug krijgt, al was ik liever nog even weer wezen snorkelen. had net afgesproken dat een stel mij op de foto zou zetten bij de tweede sessie snorkelen. Ach.. Ga nu op een andere plek internetten. Het foto´s plaatsen is nl. erg traag. Kijken of het hier sneller gaat. Het is hier ook de helft goedkoper. op de foto´s zullen jullie zien hoe groen de zee hier is. Het is hier echt wel een paradijs hoor. Vanavond even weer flaneren.
08 Juli 2010 - 21:24
Hilke:
Hee, wat ben je vroeg (bij ons 23.20 uur en bij jou nog maar 18.20 uur). Ik kijk morgenvroeg wel even naar de foto's. -
09 Juli 2010 - 20:39
Hilke:
Er moet iets aan jouw airco gebeuren en Lantinga heeft daar pas op maandag de 19e tijd voor. Zal ik nog proberen of het elders eerder kan? -
09 Juli 2010 - 23:05
Coby:
't is nou ain uur 's nachts en een wat aangenoamer temperatuur, alhouwel, heb net eem keek'n, mor het is nog 22 groadn boetn, dus dat wordt zwaitn vannaacht. Verrekt mooi ailandje woarst doe nou sitst en ook mooie foto's.
Nog een paor mooie daogn wenst.
groetn oet een waarme Oethoezen. -
10 Juli 2010 - 00:34
Frederika :
Hé Hilke, komt dat omdat jullie de winterbanden hebben verwisseld en is er toen een grote beurt of zo gedaan? Maar doe voorlopig maar even niks. Ben nu zo weer thuis immers.