Huancharco deel 2 10 mei
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
12 Mei 2010 | Peru, Lima
Vandaag een excursie naar de opgravingen hier in de buurt. Alleen jesper en ik van de groep. Daardoor is het wel wat idioot duur. 150 sol pp is 40 euro. Van 9 tot 3. We kunnen het ook allemaal zelf doen met taxi e.d., maar ach gemak dient de mens. We< worden om negen uur afgehaald met een busje. We krijgen een engels sprekende gids mee. Eeen cd van Huancharca en een sleutelhangertje met zo{n speciaal rieten bootje, waarmee ze hier de zee opgaan. Hopelijk binnenkort foto's hiervan. We gaan naar de opgraving van het huis van de maan. De maan was in die tijd belangrijker dan de zon. De gids vertelt ons over de vijf lagen die gevonden zijn. Nadat een gouverneur/koning dood was werd het oude paleis begraven en werd er weer een nieuwe bovenop gebouwd. dat hadden we op de vorige plek ook al gehoord. Hier zien we nog veel bewaard gebleven wandversieringen, net afbeeldingen die de elementen, water, aarde en leven voorstelden. Ook stukjes met de originele kleuren. Ook nu gaat het allemaal over de Moche beschaving. Men is nog steeds aan het graven en onderzoeken. De inzichten veranderen dan ook nog steeds. Wonderlijk genoeg hebben ze tot nu toe nog niet een graf met inhoud gevonden. Wellicht in de berg erachter?? Er is nog een soort piramide, het paleis van de zon, maar deze is niet toegankelijk voor het publiek. na anderhalf uur gaan we verder. De tempel van de regenboog. En daarna de tempel Esmeraldes. Steeds bij de ingaang echt peruaanse naakthonden. Die zijn al te vinden in de versieringen op de wanden. Zo{n hond is van nature 40 graden. Ik heb er eerder een op de arm gehad op een markt. Echt heel warm. Dan rijden wee wer een eind nmet het busje. We gaan tot slot de opgraving Chan chan bekijken. Zeer groot oppervlak. Maar nu veel, zalen en ruimten naAST ELKAAR. vOORLOPIG WEL GEnOEG opgravingen gezien. Om 15.00 uur terug in het hotel. Moet nu eerst stoppen. De baas van het hotel moet zelf op de computer. Later meer.
13 Mei 2010 - 07:59
Hilke:
We waren al bang dat je zat was van het typen omdat we al vier dagen geen verslag hadden gekregen .... hahaha.
Deze keer niet eens te laat of verdwaald? -
13 Mei 2010 - 08:44
Corrie:
De verslagen met veel plezier gelezen.
Heeft Jesper een duik genomen in de stille oceaan en de dodenrit overleefd?Ik sta versteld van zijn sportiviteit.
Gelukkig dat je fototoestel het weer goed doet. -
13 Mei 2010 - 14:53
Koos Bruin:
Hoi Frederika,
jan en imi hebben je foto's even bekeken. Prachtig. je doet vast een hoop indrukken op.
groetjes. fam. Bruin -
13 Mei 2010 - 15:40
Coby:
Zo, de verslagen weer gelezen. Vrij rustig zo te lezen. Geen groep kwijt, niet verdwaald en op tijd in hotel, alleen een badkamer die niet meer open wil, Lijkt me trouwens ook lastig. Heerlijk aan het "zwemmen"geweest las ik en oh ja ik heb al wel een zandbak voor de twins maar nog geen zand, las dat jij daar wel voor kunt zorgen.
Je leeft je wel uit met het eten lees ik. Heerlijk gezond, lekkere mayo, stroop en patat(met mayo????)
Tot de volgende keer maar weer.
groetjes Coby -
13 Mei 2010 - 19:02
Jantje:
Zo ik ben ook weer bij. Jij hebt het er druk mee, maar wij ook hoor! Zeker als je een paar dagen achter ligt :)
Ben benieuwd naar je 'dodenrit' En ik las iets over paragliden?? Wanneer heb je dat gedaan dan? Petje af hoor met je hoogte vrees en ook over randjes en richeltjes gelopen!
Hier alles vrij rustig. Ik heb nu lang hemelvaartweekend en ziek nog wat uit. Nog steeds verkouden en hoesten. Morgen wil ik een verwendagje doen met massage en sch.heidsspecialist, moet het echter nog regelen, maar heb er nu al zin in! Jij ook nog veel verwen- en genietplezier!! Liefs, Jantje -
13 Mei 2010 - 21:13
Truida:
Moi Frederika
Weet sinds 14 dagen van je reisverslag en wist eerst niet hoe het werkte.
Heb niet alle verslagen gelezen.
Wat een onderneming wat een belevenis,geweldig.
Ben van plan om je nu op de voet te volgen.
Groetjes Truida -
14 Mei 2010 - 11:43
Monique Jansen:
ben weer bij met lezen. lijkt me echt geweldig allemaal. Ben ondertussen weer gewoon op de repetitie van de muziek. Heb het wel gemist.