Arequipa, deel 2 maandag 17 mei 2010 - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu Arequipa, deel 2 maandag 17 mei 2010 - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu

Arequipa, deel 2 maandag 17 mei 2010

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

17 Mei 2010 | Peru, Arequipa

Maandag 17 mei 2010.

Ben om zes uur al wakker en ga om zeven uur eruit. Om kwart voor acht sta ik buiten in mijn renkleren. Moet er toch eindelijk weer eens van komen. Al dat gezit in de bus en dat geeet op een dag......Ik ga een half uur rennen, dwars door het centrum tussen het drukke, stinkende verkeer door. Rijen met kinderen in uniform, die zich gezamelijk verplaatsen, waarheen, waarom is mij nog niet duidelijk. In het centrum moet ik, zoals gewoonlijk heel dringend naar het toilet. Ga het eerste het beste museum binnen. Dan weer een half uur terug. Het gaat heuvel op en heuvel af. Ik moet mezelf behoorlijk dwingen door te gan. Echt tempo zit er ook niet in. Maar ik heb het uur volbracht en dat geeft heel veel voldoening. Loopmdan nog ruim een kwartier uit. Om kwart voor tien terug in het hotel. Te lat voor het ontbijt. Gelukkig heb ik nog 3 bananen en een fles yoghurt. Na een lang warme douche ga ik rustig de stad inwandelen. Ik hoef vandaag niets. Ik ga ook niets anders doen dan rustig rond wandelen. Het is hier prachtig weer, heerlijk warm, net niet te heet. Af entoe een windje. Ik post mijn kaartjes in het postkantoor, waar ze gestempeld worden onder mijn toeziend oog. Dan ga ik in de bank checques wisselen. Dat is nog een heel gedoe. Ruim een uur in het gebouw. Dan rustig slenteren door de winkelstraat. Altijd wel iets bijzonders te zien, zoals de schoenenpoetsers met hun kast. Nu even lunchen. Een heerlijke sandwich met kip en daarbij...chips geserveerd. De cap. is hier heerlijk. Dan ga ik op het grote plein in de zon zitten. genieten vanalle mensen, kinderen, duiven. Dat hou ik vol tot vijf uur. Dan terug lopen naar het hotel. Onderweg duik ik nog even het internet café in. Check al mijn mail en reageer op die van Iris, Hilke, Lies, Cathelijne en Sabiene. Sorry dat ik de mails nu pas ontdekte. Ben nu even weer bij. Las dat ook Jannes mee leest... leuk hoor. Had zelfs een mailtje van oud leraar Betten. Zo leuk. En fam. Bruin volgt me ook op de voet. Willy en Monique en Tonny en Elly. Allemaal zo leuk om jullie reacties te lezen. En oh ja Truida en Tjitske en ..... wie nog meer???? Laat even een berichtje achter. Nu snel terug naar het hotel, want om zeven uur gaan we samen naar een restaurant om.....CAVIA te eten. Dat is typisch iets van Peru. Uiteindelijk zijn het Jan en ik die een hele, gebakken cavia, inclusief kop en ogen bestellen. Vervolgens duikt de gehele paparazzi zich op de twee arme dieren, die gespreid met de benen op ons bord liggen. Moet met de poten beginnen. De kop als het laatste. Het smakt een beetje als kip. Het velletje is eerst nog krokant, maar wordt al gauw taai. Je moet het kluiven. Zie foto´s, die ik zo dadelijk probeer te plaatsen. Terug in het hotel, duik ik weer achter de computer om al de verslagen weer af te maken. Hoera, ik ben bij!! Nu nog even proberen wat foto´s te plaatsen. Straks een rugtasje voor twee dagen pakken. De rest blijft hier. We gaan CONDORS spotten. Weer een nieuw avontuur.

• 18 Mei 2010 - 06:11

Titia:

Fre, alle verslagen worden met plezier gelezen. Ga zo door !

• 18 Mei 2010 - 07:38

Hilke:

Heb de gevraagde fotoruimte al snel even geregeld en alle verslagen op groter formaat voor oma uitgeprint. Nu eerst alle nieuwe foto's voor haar op een kaartje zetten voor haar digitale fotolijstje en dan met papa PvdA affiches plakken in de gemeente. En dan zal ik vanmiddag zelf de verslagen ook even lezen. Ik heb het er maar druk mee ... haha

• 18 Mei 2010 - 07:43

Hilke Nogmaals :

Ik kan Jesper zijn foto’s niet zien: dan moet hij / jij ons even weer een link sturen / hij mij toestemming geven via mijn e-mailadres om ze te bekijken.
    Op jouw eigen mijnalbumaccount zie ik trouwens ook nog steeds alleen maar die 42 foto’s

• 18 Mei 2010 - 10:49

Sabiene.:

Hahahahaaha...Frederika, ik moet wel zo lachen om je tekst onder de foto van de Cavia!!! Oooooohhh..de cavia gestrekt!!! Super!!! Stoer dat Jan en jij het geprobeerd hebben!! En ehh..dat zandboarden lijkt me super gaaf!! Kunnen we dat niet een keer in Nederland doen..Ergens in de buurt van 'de Beekse Bergen' ofzo?

Kreeg jouw reakties op mijn site terwijl het bij jullie midden in de nacht was?? Kon je niet slapen of een verbindings vertraging? Leuk hoor..

• 18 Mei 2010 - 12:16

Elly:

Weer helemaal bij met het lezen van jou verslagen. Ook alle foto's bekeken. Prachtig! Zo reis je toch een beetje mee. Geniet lekker verder, wij gaan vanavond de mensen vermaken in het Lage van de Weg . groeten ook van Willem

• 18 Mei 2010 - 13:11

Anja:

Zo'n cavia op m'n bord lijkt helemaal niks. Toen ik de foto zag, kreeg ik kippenvel.
    Nog veel avontuur toegewenst! En dat lees ik dan wel weer.

Groeten, moi!

• 18 Mei 2010 - 20:58

Coby:

De verslagen weer gelezen. Daar waren dus een paar dingen bij van: verstand op nul en blik op oneindig. Mijn petje af voor je ondernemingsgeest. Alleen ohhhhhh Gismo I en II. Bèèèèh !!!!
    Prachtige foto's trouwens, vooral van die beesten.
    Vanavond concert gegeven met Opwaarts in Lage v.d. Weg. Er stond veel wind en het was verrekte koud. Heb bij thuiskomst meteen de kachel omhooggegooid naar 22 graden en ben nu net weer een beetje warm geworden.
    groetjes Coby

• 19 Mei 2010 - 17:16

Saskia En Simon:

Hoi hoi Frederika,

Wat leuk om ook de verhalen van jou te lezen.
    Je verteld het allemaal leuk.
    Het verbaasd met niets dat Jan (me vader) een cavia probeerd hihi, dapper dat je ook mee doe.
    Pas je wel goed op me ouders ;)en doe ze de groetjes van ons. goede reis nog verder.

Groetjes Saskia (dochter van Jan en Jonet) en Simon