Puno deel 2, 4 juni - Reisverslag uit Puno, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu Puno deel 2, 4 juni - Reisverslag uit Puno, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu

Puno deel 2, 4 juni

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

04 Juni 2010 | Peru, Puno

VRIJDAG 4 juni 2010
Om half zeven gaat de wekker alweer. Met een bak ijskoud water de badkamer in om me te wassen. Het ontbijt is goed. Pannekoeken en brood en natuurlijk de speciale thee. Ik voel me ook goed. Geen krampen meer, redelijke fit ook. Silvia en mario brengen ons weer naar de boot. Zonder de kilo´s rijst en suiker en alleen maar dalend is dit een stuk gemakkelijker. We varen nu weer een uurtje naar een ander eiland. taquille o.i.d. Daar aangekomen moeten we een uur omhoog wandelen. deze keer doe ik het echt heel rustig, veel genieten van de prachtige uitzichten en veel foto´s en film maken. Een aantal mensen, die hier nog maar een paar dagen zijn hebben behoorlijk last van de hoogte. Ze hijgen enorm en hebben hoofdpijn. heb ik niet! Niet leuk voor hen. maar ik trek me er weer een beetje aan op. Boven stoppen we op een pleintje. Dan nog eens 15 minuten klimmen en daar staat de lunch. het is ondertussen lekker weer. Vis. het eten begint ook al weer wat beter te smaken. vervolgens dalen we via trappen aan de andere kant van het eiland weer naar beneden. de beloofde breiende mannen heb ik eigenlijk niet gezien. Het eiland zelf was ook niet bijzonder. natuurlijk de uitzichten van bovenaf op het meer wel. Dan varen we in twee uur weer terug naar Puno. Het busje brengt ons weer naar ons hotel....waar een lekkere warme douche wacht. Intussen weer nieuws gehad via sms van mam. Heel fijn!!! Ik loop nog even Puno in. De winkelstraat en dan nog even over de markt..Ieder pad heeft zijn eigen artikelen. Een gang met alleen maar fruit, een gang met alleen maar aardappelen, een gang met alleen maar kruiden, een gang met alleen maar huishoudelijke artikelen en dan een gang met vlees. Daar ligt een heel varken en alles hangt verder aan haken. Wijs maar aan en dat wordt voor je gesneden. Terug in de straat stik je bijna in de uitlaatgassen. Terug in de winkelstraat ga ik op een balkonterras zitten. Ik probeer een cap. en een stuk chocolade taart. Halverwege laat ik het staan...toch maar even voorzichtig, want de darmen protesteren duidelijk nog. Wel grappig om al die mensen te zien lopen en daartussen door vele verkopers. Och, vlak daarvoor heb ik ook eindelijk zo´n mooi alpaca vest gekocht met handschoenen. Lama design. Oranje tinten. Die gaan mee op de Inca trail. Heb inmiddels weer een aantal mensen gesproken die de trail gaan doen. ... en als zij het kunnen...kan ik het ook. Ze gingen nl. echt niet sneller omhoog gisteren. Morgen gaan we naar Cuszco, de stad waar het gaat gebeuren. In de avond komt de gids langs om alles door te spreken. dat is heel fijn. Dan heb ik nog een dag om te herstellen. Ik weet niet of ik dan mobiel bereikbaar ben... tot nu toe is het steeds wel het geval. Zelfs de afgelopen dagen was er gewoon mobiel verkeer mogelijk.
vanavond een uur beziog geweest met de foto´s. Toen het bijna klaar was gaf de computer een foutmelding. Ik ga nog even een poging doen. Dus wie weet. Anders de volgende keer.
groetjes.

• 05 Juni 2010 - 07:29

Hilke:

Gelukkig, dat klinkt allemaal alweer wat beter. Chocoladetaart klinkt lekker, maar was misschien toch nog wel een beetje gevaarlijk?
    Dinsdagochtend worden de ramen trouwens geplaatst. Hij had het tot nu toe druk met de nieuwbouw van Bitplus (tegenover de Shellpomp).

• 05 Juni 2010 - 09:12

Coby:

Fijn om te horen dat het weer beter gaat en dat je conditie aardig goed op peil is gebleven. Gelukkig toch de Inca Trail voor jou.
    groetjes Coby

• 05 Juni 2010 - 18:34

ZweeTse.:

He traveller!! Fijn te horen dat je weer bent opgeknapt!! Weer een interessant verslag..Lijkt me een hele beleving, zo op visite bij de 'locals'..En dan nu zo'n beetje de Incatrail..Je vele wandelingen op hoogte geeft je een voorsprong op de anderen..Lekker gevoel, kan ik me voorstellen..Geniet ervan!!!Je bent er klaar voor!! Go for it!!
    Buena suerte y diviertete! ( leve vertalen.nu!!)

• 05 Juni 2010 - 21:07

Tonny:

Vanavond de achterstand in het lezen van de werkelijk schitterende verslagen ingehaald. Tjonge, jonge wat een belevenissen en ervaringen. Prachtige foto's ook. Fijn te lezen dat het met je gezondheid nu ook weer de goede kant op gaat. En, tenslotte het allerbelangrijkste, dat het met je moeder ook goed gaat. Een hele geruststelling. Ik kijk met belanstelling uit naar de volgende verslagen. Tot slot, heel veel plezier verder en blijf genieten. Hartelijke groeten oet Oethoezen.

• 05 Juni 2010 - 22:51

Lies:

gezellige verjaardag bij iris. de vuurkorf aan en iris op gitaar.mooi man prachtig weer dus hier.ik breng mijn conditie op peil door de bezoekjes aan moe niet met de lift te doen maar de trap te nemen vier hoog werkt erg goed. groeten van ons allen.nota bene zie net kapper franz weer langs komen in het fotoboek ziet er goed uit.doei.

• 06 Juni 2010 - 03:04

Frederika :

lieve mensen,

Weer blij met jullie reacties. Doet me weer lachen. En ja, met mij gaat het een heel stuk beter!!!! Vergeet al weer van alles, wil alles tegelijk doen, druk, en heb mijn roep alweer laten klinken van de bergen.