Cusco, deel 2 Zaterdag 5 juni 2010
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
05 Juni 2010 | Peru, Cusco
Tjonge dat slapen was hopeloos. Lag om drie uur vannacht nog schaapjes te tellen. Dus af en toe de tv even aan... CNN worldnews.....Joran van der Sloot opgepakt in.... Chili. Heeft moord gepleegd in Lima, Peru in dezelfde wijk waar ons hotel stond. Is daarna langs dezelfde plaatsen gevlucht, die wij ook hebben aangedaan en nu gelukkig opgepakt. Onze gids denkt dat hij 30 jaar krijgt....Maar goed uiteindelijk val je toch in slaap. En toch nog weer voor de wekker wakker. De wekker die alweer om zes afgaat!!!! Alles staat alweer ingepakt klaar. We gaan weer door naar de volgende plaats. Cusco is deze keer het doel. Bij uitstek het gebied van de Inca´s. Om zeven uur zitten we allemaal weer in de taxi op weg naar de busterminal. Daar zijn we om vijf over zeven. De bus gaat pas om acht uur, maar onze gids houdt van op tijd. Dat geeft mij mooi de gelegenheid om Iris even te bellen en te feliciteren met haar dertiende verjaardag. Dan moet de bagage in de bus. En dan ook wij. Onze laatste bustocht samen met de groep...... Vanuit Cusco gaat iedereeen een andere kant op. R en M, J en J rechtstreeks naar Lima en naar huis. Jesper naar Lima, maar blijft er nog even en ik naar de jungle in Peru. Ik had verwacht wel te zullen slapen na zo´n korte nacht, maar gelukkig gebeurt dat niet, want door het raam kijkend trekt er weer een mooie natuurfilm aan ons voorbij. Zoveel verschillende kleuren in de bergen, zoveel verschillende vormen en uitslijpingen, mooie riviertjes glinsterend in de zon. Een blauwe lucht met witte wolkjes. besneeuwde bergtoppen. Vrouwen die de was doen in de rivier, Van leem opgetrokken huisjes met golfplaten daken glinsterend in de zon. Af en toe een Ibis. Veel grasland, deels gemaaid en vol schoven. Net Frankrijk Coby. Dan weer langzaam omhoog en dan weer snel naar beneden. Schuddend op de stoel doordat de wegen soms veel gaten hebben. Door stadjes, waar het krioelt van fietstaxi´s en bromtaxi´s. Vrouwen in klederdracht = grote wijde rok met vijf onderlagen en altijd een bolhoed. Kindertjes bijna allemaal met een muts met vlechtjes. Ik krijg er geen genoeg van en begrijp niet hoe anderen in de bus films bekijken ...
Varkens en biggetjes, ezels, koeien, schapen, van alles langs de weg. Halverwege een korte stop. Even de benen strekken. Er zitten weer allerlei vrouwen met al hun souvenir waren uitgestald. Of je kan met ze op de foto voor een Sol. We zijn nu op het hoogste punt van onze reis vandaag. 4000 m ...maar dat weet ik niet meer precies. Heb er in ieder geval geen last van. Dicht bij Cusco hebben de huizen kleine aardewerk koeien op de daken staan. Onderweg heb ik me een beetje verdiept in alles wat Cusco te bieden heeft. Veel ruines van de Inca beschaving en veel bouwwerken door de Spanjaarden gebouwd. Ik voel me goed en dus....ik wil weer alles zien... zoveel als kan...bruis alweer van de energie. Dus zeg ik de gids voor mij morgen de Heilige vallei toer te boeken en overmorgen de stadstoer. Daarna start de trail en als ik daar van terugkom ga ik direct door naar de jungle. Pas om vijf uur zijn we in ons hotel. De lange rit geeft mij weer mooi... opgezette voeten. Nu meteen alle was bij elkaar zoeken. Want voorlopig gaat dit niet meer lukken. Toon mijn broek met de door mij zelf genaaide scheur en vraag of zij dat beter kunnen. Jazeker!!! Dan snel naar beneden naar het centrum. Daar geld wisselen, snel een paar foto´s op de Plaza en dan weer snel terug. Steil weggetje. In 10 minuten boven...weer even een mooie test. Ga naar mijn kamer om de spullen voor de trail bij elkaar te zoeken en de vragen die ik heb even op te schrijven. De gids is er echter al. Super joviale man. Freddy(net als onze gids nou) vraagt eerst wat mijn ervaringen zijn op loop gebied en al gauw zegt hij dat het zeker gaat lukken. Dat ik het in mijn eigen tempo kan doen. Dat hij altijd bij de laatste blijft en dat je vooruit mag. Dat vooral plezier voorop staat. Hij vertelt wat er in de draagzak moet. Een stel warme kleren voor de avonden en de nacht. Een stel schone kleren voor de laatste dag, na de derde dag hebben we een warme douche tot onze beschikking. De regencape mee in de handbagage, de kans op regen is echter niet zo groot. Windjack mee voor de avond. 7 kilo en met slaapzak mag het best 8 zijn. Het is een groep van 6. 3 x USA, 2x Nederlands, 1x Engels. Allen onder de 30..... Komt de leeftijd die vorig jaar op mijn hyves stond toch beter uit.... ha ha. Ik krijg een mooi overzicht van de incatrail. Hij vertelt de inhoud van iedere dag en de zwaarte. Op iedere vraag krijg ik een geruststellend antwoord. Ik zie het helemaal zitten. WE GAAN ERVOOR!!! Dan staan Jan en Jonet al te wachten met de gids. We gaan samen eten in Cusco in een Nederlands restaurantje. De eigenaar hebben we ontmoet bij de Ballaster Islands. Hij is ook toerleider. Ze hebben o.a. bitterballen. Daar ontdek ik ineens het sms je. Sorry.. Ze hebben hutspot op het menu. Dat lijkt me heerlijk en we bewegen onze gids om dat ook eens te proberen. We hebben het reuze gezellig. Zeker als we de kaart van Nederland zien hangen. Even praten over thuis, Uithuizen, Zoutkamp en zij over Tuitjehorn. Hoe heet dat nou waar jij vandaan komt Arie? Ze kennen veel Beemsterboeren. na nog een heerlijke cap. terug naar het hotel. Alweer tien uur. Meteen maar even weer achter het internet. Ben ik weer bij en .... jullie ook. Nu nog even wat foto´s plaatsen...gelukt!!!!
Als ik vroeg wakker ben zal ik proberen meer foto´s te plaatsen....ik heb zoveel leuke....Al ruim 3000 in totaal!!!! Doei.
06 Juni 2010 - 05:31
Sabiene.:
Gister was de marathon van Stockholm!! Super leuk zeg!! Toen iedereen voorbij was dachten we, waarom blijft iedereen nou zitten? Wij maar andere dingen gedaan..Komen we even later weer op de brug, staat er een bord van 8 km en 33 km..Shit!! Ze komen dus 2 keer langs!! Hahaha..dus daar ter plekke maar blijven staan. Jammer want we hadden net een goed plekkie..Wat hebben die Kenianen een tempo!! Niet normaal!! Maar ehhh...Nu de incatrail...Succes heb ik je al gewenst maar dan nu nog een keer!!! You can do it!!!
Liefs. -
06 Juni 2010 - 09:03
Hilke:
3000 foto's ... heb je wel genoeg fotokaartjes? Of ook alweer meer erbij gekocht? Je saldo is dik in orde dus je kunt je gang maar gaan, hahaha. We zullen vanavond de nieuwste kiekjes even meenemen naar oma en natuurlijk de twee nieuwe verslagen. -
06 Juni 2010 - 09:04
Lies:
even gebeld met umcg gaat nu weer beter,heeft goed geslapen bloeddruk weer prima en al weer naar de tafelgelopen.heb zelfs even met haar gesproken via de telefoon van de zuster,net je verslagen gelezen mooi man.ik geniet er van en ga nu buiten koffiedrinken terwijl ik de vogeltjes hoor fluiten.groeten oet een zonnig oskerd. -
06 Juni 2010 - 09:43
Coby:
Rennen, draven en stilstaan, gelukkig echt weer de oude Frederika terug. En nu op naar de Incatrail, begreep dat jij de nestor van de groep bent, nou laat die anderen maar even een poepie ruiken. Jou kennende ga je er volop tegenaan.
Mooi dat het met je moeder zo goed gaat. Voor jou ook een hele geruststelling daar in verweggiestan.
06 Juni 2010 - 21:15
Sabiene.:
De steen heeft 12 hoeken... -
07 Juni 2010 - 03:13
Frederika :
Sabiene, heeft de prijsvraag gewonnen!!! 12! Hoe hebben die Inca´s dat destijds voor elkaar gekregen?