jungle, slot, 14 juni - Reisverslag uit Lima, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu jungle, slot, 14 juni - Reisverslag uit Lima, Peru van Frederika - WaarBenJij.nu

jungle, slot, 14 juni

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

18 Juni 2010 | Peru, Lima

Maandag 14 juni 2010

Om vier uur weer wakker, hetzelfde verhaal. Om vijf uur eruit. De sessie is goed gegaan, geen overgeefpraktijken en ze voelen zich great..... zij liever dan ik. Ik vertel hun wat ik er gisteren over heb gehoord. Ze trekken hun schouders op. Ze gaan het vast nog een keer doen. het kostte 60 dollar per persoon. Ze gebruiken ook vaak paddestoelen, dus we weten wat het is. Vandaag gaan we naar de kalkmuur. Om half zes zitten we al op de boot. Geen ontbijt,dat komt pas hierna. De rivier over door de jungle. heerlijk met de wind door de haren. Na een half uurtje zijn we bij de kalkmuur. We gaan in een vogelkijkhut zitten. Nu begint het wachten. Ermoeten heelveel parkieten komen die tegen deze muur gaan zitten kalk eten. Het duurt echter en duurt. We zien een specht, die Paul vastlegt. We zien een geelgekapt vogeltje, die Paul vast legt. Dan ziet Paul nog iets en gaat er met mijn camera vandoor. Even later heeft hij weer een mooie vogel vastgelegd....ik heb hem echter niet zelf gezien. Ha..ha. Dan ineens komen de parkieten in een boom ver weg. even later schuiven ze een boom op. Al met al duurt het nog een half uur en dan ineens zit de kalkmuur vol parkieten. Een gekwetter van jewelste. Prachtig. Ineens vliegen ze allemaal weer weg. Misschien 10 minuten in totaal. Af en toe vliegen er krassende papegaaien over. Dat vind ik een pracht gezicht. Dan terug met de boot...en nu pas het ontbijt. Weer even vrije tijd. Ga zonnebaden na me eerst hevig te hebben ingesmeerd en gesprayd. Een uurtje van 8 tot 9. Het is nu al erg heet, maar te doen. Dan een koude douche. Om 10 uur vertrekken we weer met de boot. Nu naar een boerderij. We lopen daar over de landerijen met papaya bomen en proeven een papaya. Heerlijk. de bananenbomen en zien de bloem tot de banaan. Langs de sojabonen. Van het palmhoutmaken ze brandhout. de gids knutselt een vlotje in elkaar; en gebruikt daarvoor de draden(nerven) van de palmboom. Hij laat ons verschillende blaadjes ruiken...manderijn, lemon, pepermunt etc. Dan agave planten. je eet hiervan de wortel. Hij trekt er een uit de grond. Het is stikbenauwd hier. Blijf sprayen. Op de farm hebben ze een akoeit als huisdier. Heel aanhankelijk. De bewoners zijn er niet...naar de markt. Dan een stukje met de boot over de rivier. Blijft prachtig. Al de junglebomen om ons heen en af en toe een mooie vogel of akoeti. Nu stoppen we voor een wandeling van 10 minuten. De oudste en dikste kapokboom. Om er rond te lopen heb je 70 passen nodig. of 25 mensen rondom. Op de terug weg moeten we over een boomstam stappen. Nou Lies weet hoe ik ben met hekjes. Ik blijf dus haken en ga languit. Gelukkig niets aan de hand ook de camera en de video lijken ok. Terug bij de boot... toch even proberen. Oh nee, is de batterij van de video er niet. Dus weer terug... gelukkig vind ik terug bij de val plaats. Alles doet het nog. Maar goed dat ik het bijtijds ontdekte. Om kwart voor een terug...kletsnat van het zweet. Snel even weer een koude douche. Zeker 10 minuten nodig om weer een normale temperatuur te krijgen. Dan gaat alweer de bel. De lunch staat te wachten. In een open restaurant. Vandaag salade vooraf...heerlijk fris, dan soep en rijst en vlees. Toetje is een fruitsalade...heerlijk....ik eet er twee!!! Weer even tijd voor jezelf. Werk mijn verslag bij en laadt de apparaten op in het kantoortje. Mijn telefoon is alweer dood...soms maar twee dagen, terwijl ik hem nauwelijks gebruik. Om 3 uur gaan we met de boot naar een strandje aan de rivier. Zwemmen. Opblaaskussen mee, lekker ophangen of mee gooien. Wel kans op muskieten en zandvlooien. Dus flink sprayen. Kleren uit en meteen in het water....nou ja bijna meteen. Dan er diep onder blijven. We hebben lol. Ik maak vele jungle geluiden en daar komt reactie op...grappig. Na een uur worden we weer opgehaald. Snel het water uit en rennen naar de handdoek en omknopen. Bovenkant van mijn rug echter niet bedekt.... Bij terugkomst jeuk...als ik later in de spiegel kijk....tel ik wel 30 jeukbulten alleen al op de bovenrug. De benen hebben er ook zeker 30. Op de armen in de oksels....bar en boos. Zelfs in mijn gezicht een paar. Bij terugkomst besluit ik meteen mijn spullen in te pakken. Het is nu nog licht. Gebruik nu mijn rugtAs, die al die tijd onder in de koffer heeft gezeten. prop ik viol, wordt de koffer weer iets lichter. Met nog maar een wiel zal het wel tillen worden. Mijn kleinere ANWB rugtas ligt nog in het kantoor op het vaste land(maldado o.i.d). En daarna weer koud douchen. Om half zes gaan we alweer op pad voor een nachtwandeling in de jungle....blijkt echter half zeven te zijn. Hoor iemand praten over een tarantulla...waar, oh daar op de boom. En dan blijken er nog veel meer te zijn. Lopen hier gewoon op de bomen. Hebben daarop de stam een hulsje waar ze inkruipen. Een hand groot. Al die tijd ben ik daarv vlak langs gelopen. Niet in de gaten dat ze daar zaten. ... Natuurlijk even stoer met het gezicht er vlak bij op de foto. Tijdens de nachtwandeling op laarzen, lange broek en bloese met lange mouwen, tot boven dichtgeknoopt. Dan prikken ze er nog af en toe gewoon doorhen. We zien een boomkikker, een nachtvogel, een soort kalkoen in de bomen. het is erg grappig in de duistere jungle te lopen...achter elkaar en heel stil. Spannend. De gids staat regelmatig even stil...wat zou hij zien? Bij terugkomst weer een koude douche en dan het laatste diner. Afscheid van onze gids, jungle Paul. Erg lief en hulpvaardig, geweldig!. We drinken nog even wat samen en dan slapen, want de wekker gaat morgen alweer om 4 uur!!!!

• 18 Juni 2010 - 20:32

Hilke:

Ik krijg er jeuk van ...

• 18 Juni 2010 - 20:50

Frederika :

Ja....ik nog steeds. Vandaagg weer nieuwe bulten...maar niet zoveel. heb net met oma gepraat...doet me goed. Was lang geleden.

• 18 Juni 2010 - 21:04

Hilke:

Ik heb er laatst al 3 emmers bij in gegooid (toen ik toch je nieuwe ramen direct maar heb gewassen nadat ze er in gezet waren), maar de tuinslang is natuurlijk veel handiger!