Brasil, here I come, 16 juni wo. 2010
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
18 Juni 2010 | Brazilië, Foz do Iguaçu
hethotel in Lima verlaten. Ben er geweest van 11 uur tot half negen. Niet geslapen...Het vliegveld van Lima lijkt op Schiphol. Veel winkels en verdiepingen. Er is een starbuck!!! Ik heb nog tijd, dus de overgebleven Sols omwisselen in dollars. Mijn koffer is .....24 kilo... en dante bedenken dat ik zeker nog 10 kilo op mijn rug heb... ontdek nu dat ik de twee flesjes deet en handschoonmaakniddel nog in de hand bagage heb...dat mag niet op een internationale vlucht. Dus naar een winkeltje om het in plastic te laten pakken en verzegelen. Bij het passeren van de douane moet ik mijn water opdrinken of inleveren..mag niet mee. Ontdelkt de douane nog mijn zonnecreme..net nieuw. Gaat niet mee. Is 125 gram en mag maar 100 gram zijn voor de handbagage. Door het poortje kom ik alleen na mijn schoenen te hebben uitgetrokken en de riem af. Nu nog de laatste 10 sol opmaken. Hmmm chips en een appel. ook hier moet er weer tax worden betaald. 31 dollar. Om 1 uur in de nacht de lucht in. ik ben nog net wakker om de jus aan te nemen en op te drinken. Darna lig ik in coma. Het vliegtuig is niet vol, dus lig ik op drie stoelen, lekker languit. Als we landen word ik weer wakker... 5 uur in de nacht. 4 uurtjes slap dus. Moet nu uitstappen en wachten op het vliegveld van Sao paulo. Brazilië. Ook de koffer ophalen en weer opnieuw inchecken. gelukkig heb ik een karretje. Ik informeer of ik bagage kan versturen naar nederland of opslaan, want ik kom nog weer op dit vliegveld. Alles kan...maar het is gigantisch duur... minimaal 150 dollar. Dan maar meesjouwen. Nu even bellen en dan internetten...weer twee dagen verder. Nog net tijd om iets te eten in de PIZZAHUT. Ik loop met mijn oranje kleppet met Holland erop rond en de Oranje, rood,wit, blauwe sjaal aan de bagage geknoopt. De WK is immers begonnen. Hier ziet het geel en blauw en groen van de Braziliaanse shirts en vlaggen. Alle winkels liggen vol met artikelen. Overal staan televisies aan met voetbal. Af en toe hoor je gejuich. Om half 1 gaat mijn vlucht naar Foz do aguaçu. In het vliegtuig lees ik de AD...tenminste als de ogen niet dicht vallen...het is een korte vlucht. SAls we gaan landen zijn we bijna op de baan(een meter erboven) en dan gaat het vliegtuig ineens weer omhoog. dat is wel even schrikken...vreemd. We maken een grote ronde en horen dat de wind niet gunstig was. We zien de falls vanuit de lucht. Dan een tweede poging...allles gaat goed. Toch even spannend. Direkt zie ik mijn naam op een bordje. Super. Brasil here I come.
Samuel brengt me naar mijn hotel. Hij is mijn prive chauffeur voor de komende dagen. Hij noemt allerlei mogelijkheden voor excursies...maar wel erg duur allemaal. Ik ben bovendien erg moe...immers maar vier uur geslapen. Hij helpt bij het geld pinnen. Fijn. Morgen om 9 uur. Dan zoek ik een plek om te eten. Een overheerlijke ceasarsalade n een pizza. super...wel 30 reaal = 15 euro. De goedkope tijden lijken over. probeer in mijn brazilie boek te lezen...maar val gewoon in slaap in het rstaurant.. Tijd om te gan slapendus! in het hotel ga ik toch nog even internetten. Weer anderhalve dag verder. Gaat de computer ineens uit. Uur is om! K. heb ik laatste niet opgeslagen...voor niks dus. Waarom geen warschuwing!!!! 11 uur in bed.
18 Juni 2010 - 21:23
Hilke:
In het restaurant in slaap gevallen .... dat klinkt als een vrijdagavond sessie met spelletjes bij oma ... hahaha -
19 Juni 2010 - 14:08
Coby:
Ja, of op de zaterdagavond bij haar moeder tijdens de spelletjes. Moeten we haar ook steeds wakker schudden.