Riobamba, deel 2 29 april - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van Frederika - WaarBenJij.nu Riobamba, deel 2 29 april - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van Frederika - WaarBenJij.nu

Riobamba, deel 2 29 april

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

29 April 2010 | Ecuador, Riobamba

Ja, mensen. Ik heb het druk met beleven en vervolgens alles aan papier toe vertrouwen. Daarna nog de verslagen op waarbenjij.nu. Maar opgejaagd, allerminst hoor Hilke. Het geheugenkaartje is echt weg!!! Daar baalde ik gisteren enorm van, heb niet kunnen genieten van het dier gisteravond en heb er ook slecht van geslapen. Maar nu is dat over. De knop is weer om. Het is niet anders. En ik heb erg aardige medereizigers waarvan ik straks alle foto´s krijg via mijnalbum.nl die me ook regelmatig fotograferen. Super fijn, Jan, Jonet en Jesper...de drie J´s! Verder video ik nog wel heel wat af hoor. Heb vanmiddag eerst maar vier nieuwe bandjes gekocht. Het gaat hard, vooral als de video af en toe blijft opnemen terwijl deze in de tas of jaszak zit!!! Gelukkig is dat hier goed te krijgen. 2,80 dollar. Helaas mijn fototoestel met 10 x zoom is niet te repareren. Moederbord is kapot door inderdaad vocht. Kost zeker 200 dollar en dat is teveel. Bovendien trekken wij intusen verder. Vanavond dus op fototoestellen jacht geweest. Had me ook al georienteerd in het vorige plaatsje. Het wordt steeds goedkoper, maar een dun handig apparaat met 10 x zoom hebben ze hier niet. Morgen in Cuenca is die kans groter. Dus ik wacht nog een dag. Dan koop ik iets. Anders maar met minder zoom. Vijf keer is hier wel. Foto´s plaatsen is me nog niet gelukt. Wel op de site van Jan en Jonet. Dat is Jonet.waarbenjij.nu Ze hebben de verslagen van Sri Lanka erop, maar als je doorklikt krijg je die van Ecuador. Hebben jullie toch alvast wat foto´s om te bekijken. Zoals jullie in de reacties kunnen lezen, lezen ook medereizigers mijn verslagen en verwijzen hun familie en kennissen naar mijn uitgebreide verslagen. Zoals tante Corrie van Jesper. Grappig en leuk om te lezen. We hebben een leuk groepje met elkaar! Het gaat goed met ons allen.
Al twee keer was ik een heel eind verder met dit verslag en dan ineens verdwijnt alles weer. Nu mijn laatste poging. Vannacht pas om half drie in slaap gevallen door het denken aan de verloren geheugenkaart. Ja, de foto met de tarantula is weg. De foto´s van Quito kabelbaan en paardrijden en tocht door de bergen weg. Alle dingen die we als groep samen beleefd hebben komt wel goed. Ik krijg de foto´s van de anderen en ook maken zij regelmatig foto´s van mij. Erg fijn is dat. Ook was ik om half zes alweer wakker. De kamers liggen hier rondom een centrale hal. Mijn kamer heeft alleen een raam naar deze hal. Ik hoor dus echt alles in die hal met echo. Deurbel, telefoon en vanochtend dus vier mensen luid....erg luid discussieren. De wekker om zeven uur was dus totaal overbodig. Naar de bakker om de hoek voor een broodje en yoghurt. Drinken voor onderweg. Ze hebben geen koffie met melk, dus dat haal ik bij de buren. Om half negen zitten we allemaal klaar in de hal. Behalve Marjan. Zij heeft een buikloop. Ze ligt met een imodium in bed uit te zieken. Beterschap Marjan. Wij gaan op pad. Daar een mountainbike uitzoeken. Een regenbroek, een bivakmuts, een helm, handschoenen en been en arm beschermers. heb nu mijn windjack aan. Toch niet voor niets gekocht! Ook jesper heeft zijn ski jas aan. had ook al zoiets van waarom heb ik die meegesleepd. In mijn rugtasje thermobroek en fleeze en mijn GROINGER MUTS. Deze gaat op als ik de 5000 m bereik. Met de bus gaan we op pad. ruim 35 km. De fietsen bovenop. Door een mooi landschap. Natuurlijk was er ook weer een tweede keuze op het laatste moment wat dan weer 5 dollar meer moest gaan kosten. We vinden het zo wel goed. 35 dollar en nog 10 voor het park is al een hele hoop. Op 4800 meter stappen we uit. Nu sluit ik dit verslag, want al tot twee keer toe verdwijnt een groot deel en moet ik steeds opnieuw. Dus verder op het volgende verslag. tot zo.

• 30 April 2010 - 06:39

Hilke:

Heel verstandig om in etappes de verhalen op te slaan, want het is wel erg zonde als je er steeds halverwege uitgegooid wordt. Voor ons maakt het immers toch niet uit.

Hopelijk loop je tegen een geschikt fototoestel aan voor een leuke prijs!

• 01 Mei 2010 - 21:20

Jesper:

en ja hoor, de drie J's. Ik zat er al op te wachten. Zal ik ook voor je gaan zingen Frederika?

• 04 Mei 2010 - 13:22

Aizo Betten:

Hoi Frederika ik had contact met je zus in de Doopsgezinde kerk van Uithuizen. Nooit gedacht dat je ooit zoiets zoiets zou gaan doen. Maar wel heel leuk.
    Hartelijke groeten van Aizo in Warffum beneden de zeespiegel!