Cuenca, deel 2 1 mei
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
06 Mei 2010 | Ecuador, Cuenca
Nu verder waar ik was gebleven.
Loop trots met mijn nieuwe fototoestel door de stad Cuenca. Maak van alles foto´s. Heel wat in te halen. Ik bel even met mam en spreek meteen Lies even. helaas was Coby er nog niet. Lukt misschien volgende week wel. Kosten.... 1,05 dollar. Dat valt dus echt mee. Ik vind het hel erg van Junior. Wat zul je hem missen Coby!!! Nu hoor ik dat Mauren is geboren. Wat leuk!! en fijn dat het allemaal goed gaat. gfeliciteerd opa en oma Klatter in Den Andel. en natuurlijk de ouders. Ga nog even internetten. Even mail checken. 90 cent voor een uurtje. an weer aan de wandel in de stad. Drink een cafe leche onder de kathedraal in het centrum. Wil naar museum modern art. Het regent hier nu echter onwijs hard.(15.00 uur) In Cuenca doet het dat meestal in de namiddag. Ik ben op alles voorbereid, dus regenjack aan en daarover een wegwerpregenjas. Ik ga door. Langs marktjes en langs een modeshow in de open lucht. Gelukkig onder een afdakje. Kom ik bij het museum is deze dicht. Het regent nu zo mogelijk nog harder. Ok. Wat kan ik nu nog doen? Naar de andere dorpjes in de buurt met dit weer is niets. banos(andere dan eerder) daar zijn warm water baden. Ok. Dat kan. Ik zoek een stadsbus die me daar kan brengen. Vraag verschillende mensen. En ja hoor. het staat netjes voorop de bus. Gewoon je hand opsteken en dan instappen. Zo gezegd zo gedaan. Hand omhoog, bus stopt, ik stap in, wat moet ik betalen? Nu zegt de chauffeur iets in het spaans. Ik zie wel een meter maar weet niet wat te doen. Ik ga maar eerst zitten. Kletsnat en druppend. Even kijken hoe laat het is. Shit al half zes. Dan is het donker als ik daar aankom en ik weet niet eens waar ik precies moet zijn. Nee, dat is net vestandig. Dus ik sta op en zeg dat ik er weer uit wil. Maar dit is niet Banos zeggen de mensen. Ik moet eruit. Ik wil weer betalen. Laat de chauffeur een dollar zien. Nee, hij schudt. Dan stap ik uit zonder te betalen. Blijkt later 25 cent te zijn. Dat gooi je in de automaat. Dat kost ieder ritje met de stadsbussen ongeacht hoe lang de rit. Nu sta ik iets buiten de stad. Stop een taxi. Ga voor 1,50 dollar terug naar het centrum. Geen Banos, maar wel weer een leuke belevenis erbij. Ga weer naar de kathedraal. Vraag daar naar een restaurant waar je cavia kan eten. Dat is dan misschien nog wel leuk met al die regen. De baas begrijpt me niet. Dan zie ik een blanke man belangstellend kijken. Hij zit op de tweede vedieping. Ik vraag of hij engels spreekt. ja hoor. Ik vraag of hij weet waar ik Canar kan eten. Ik denk nu dat ik cavia zegt. Dit blijkt echter een bevolkingsgroep te zijn(vertelde Jesper later. Hij lag in een deuk. Heb je gevraagd waar je mensen kunt eten?) Ze begrijpen me niet, dus doe ik een cavia na, met geluid en al. Ja, het is nu duidelijk. Kom maar even boven zegt de engelssprekende Amerikaan. Hij zit er met een Ecuardoriaanse. Zij helpt hem met een vestigen in Ecuador. De vrouw is meteen heel behulpzaam, raadt mij een restauant aan, tekent de route ernaartoe, belt nog een vriendin voor het precieze adres, vetelt de prijs van de taxi en de cavia. Met zijn tweéen een cavia is verstandiger dan alleen, goedkoper bovendien. Ok. Ik besluit terug te gaan naar het hotel. Misschien wil Jesper mee. Maar die is er niet. Dan maar naar Eucalyptus. Dat had de gids eerder aangeraden. In het hotel vraag ik de route. een jongen heeft een routeplanner op zijn mobiel. Naar links en dan naar rechts. Ok. Ik loop naar links... dat klopt dus niet. Dus weer terug en nu naar rechts. Dan ben ik al in de goede straat. Maar nu rechts of links? Ik kies rechts.....na een tijdje nog niets. Maar even in een cafetaria vragen. Loop daar bij toeval de gids tegen het lijf. Andere kant op dus... en na een tijdje ben ik er. Binnen is het leuk, live muziek later op de avond, open haard. ... maar nog niet druk. En het is binnen. je ziet niets meer van het straatgebeuren. Ik eet er dunne plakjes beef met citroen en parmezaanse kaas. Achteraf niet zo´n goede keuze. De koffie is er duur 2,50 dollar. Al snel sta ik weer buiten. Breng mijn rugtas terug naar het hotel. Drink dan weer een cafe con leche onder de kathedraal. heel wat gezelliger en aan de straat. dan nog even internetten. Jesper zit daar ook. Samen drinken we nog iets onder de Kathedraal. Om 11 uur lig in bed.
06 Mei 2010 - 06:27
Coby:
Hoi Frederika
Heb je foto's gezien, prachtig wat een mooi natuur daar. Heb je fiets outfit even bekeken, is dit de nieuwe look voor Berlijn?????
groetjes Coby -
06 Mei 2010 - 10:39
Hilke:
Omdat ik geen flauw idee heb welke foto's waar bij horen heb ik ze maar allemaal als "losse foto" geplaatst. Je kunt dat desnoods zelf eenvoudig aanpassen.
Maarre ik heb je ook ruimte voor een filmpje cadeau gedaan hoor.... Misschien dat Jesper je daarmee ook kan en wil helpen...? -
06 Mei 2010 - 15:29
Sabiene.:
He kannibaaltje,
Als je kannibaal opzoekt op internet dan blijkt ‘kannibaal’ afkomstig te zijn van ‘Kan n bal’. Weet je wat er tussen haakjes achter staat? ( Spaans). Moest al erg om jou verhaal lachen maar dit vond ik wel erg grappig zeg!!
Oh ja, heeft niemand je verteld dat je eerst je cavia moet vangen? Ik hoop dat je binnenkort nog Cavia proeft..
Halsar!!