Van Ica naar Nasca, vrijdag 14 mei 2010
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
17 Mei 2010 | Peru, Lima
En dan om zeven uur alweer een wekker, om acht uur aan het ontbijt. Deze keer even niet het standaard continental, maar een chickensandwich. Om kwart voor negen zitten we alweer in de taxi, op weg naar de volgende bestemming. Bij de busterminal weer even wachten en dan in de bus naar Nasca. Ja het is hard werken in de vakantie. Overal tuk tuks. Kleine gemotoriseerde wagentjes voor het vervoeren van maximaal twee personen over kleine stukjes. De bestuurder zit nu binnen in de wagen. (was bij de vorige niet zo). Onderweg zien we zand, zand en nog eens zand. Het regent hier vrijwel nooit, het droogste gebied op aarde.. Vlak voor Nasca zien we de hoogste zandheuvel ter wereld. De blanco ... We stappen bij de bus terminal weer over in twee taxi´s. Altijd een beetje stress bij onze gids of hem dat gaat lukken en dan een grote en een kleine en toch voor zo weinig mogelijk geld, want hij heeft een afgemeten budget meegekregen. We gaan met de taxi ver buiten het stadje via een zandweggetje met veel stenen. In de middel of nowhere staat ons hotel. Zo mooi, zegt de gids. Wij denken allemaal terug aan het vorige hotel, war we maar even zijn geweest. Waar het prachtig was en waar we nog graag waren gebleven om rustig te zandborden. Nu blijkt dat je hier ook kan zandborden en met de buggy van de hoogste zandheuvel af. Dit is echter veel duurder. En we zitten wat ver van het stadje af. Bovendien zijn we allemaal wel een beetje afgereisd. Nachtbus, toen drie uur ´s nachts vertrekken en toen 7 uur eruit. Ik trek mijn zwemkleding aan, op weg naar het zwembad. Dat valt wat tegen. Eerst maar wat eten en dan duik ik achter het internet. Ik ben toch wel redelijk verbrand een aantal dagen geleden en nu alweer zon erop is vast niet goed. Mijn foto´s overzetten op mijnalbum.nl. Zit uiteindelijk drie uur erachter. Typ heel wat verslagen en denk dat alle foto´s worden gedownload. Blijkt het gestopt te zijn na 46 foto´s....batterijen van het fototoestel waren op. Dat heb ik weer. Om half zeven nemen we samen een taxi en gaan voor het eten nog even het tadje verkennen. rennend achter de gids aan... ha ha. Dan eten met muziek en dans, zei de gids. Dat stelde echter niet veel voor. Het is wel een gezellig stadje. We blijven met z´n vijven nog even hangen om wat te drinken in een barretje. gezellig. Half 1 slapen.