Nasca deel 2, zaterdag 15 mei 2010
Door: frederikaklatter
Blijf op de hoogte en volg Frederika
17 Mei 2010 | Peru, Lima
We zouden gisteren eventuel al vliegen. Daarom moesten we zo vroeg weg uit Ica. Maar dat ging toch niet door. Dus vanochtend weer om kwart voor zeven de wekker. Om kwart voor acht aan het ontbijt. Om half negen de taxi in naar de Nasca lijnen. Vier van ons gaan vliegen. Ik ben ooit al eens in een klein vliegtuigje geweest boven de Victoria watervallen en toen heb ik erg overgegeven. Ook nu ben ik niet lekker. Ht ontbijt ligt als een steen in ijn maag. Het vliegtuigje is niet zo klein. Er zitten toch zeker 16 mensen in. Misschien valt het dus deze keer mee. Al snel zijn we in de lucht. De co-piloot is de gids en praat aan een stuk door. En rechts van u ziet u zo dadelijk de whale. nog ongeveer 30 seconden en dan ziet u de prachtige whale , nu 5,4,3,2,1 daar is de whale aan de rechterkant. het vliegt gaat daarbij flink naar rechts hangen, zodat we dat goed kunnen zien. Ik zie niets! Jonet wel. Daar, oh wat is tie klein, maar de co-piloot gat onverstoorbaar door. en nu draaien we zodat u de whale zo links kunt zien, en de piloot laat nu het vliegtuig en mooie bocht maken en gaat links overhellen. Ik doe mijn best en kijk mee naar links. Ik zie geen whale. Dat was de whale. Thank you whale and now we´re gonna see the... Al bochten draaiend en rechts en links hellend gaan we langs zeker 20 Nasca figuren. Ik weet na de whale reeds dat ik niet naar links en rechts moet willen kijken. Dat vindt mijn maag niet leuk. Ik kijk strak het raampje rechts van mij uit. Verder niet meer bewegen. de spuugzak heb ik klaar in mijn voorvakje. Ik zie gelukkig toch ook een aantal figuren. Op goed geluk film ik wat zonder al te goed in de lens te kijken, want dat vindt mijn maag niet goed. Jan, Jonet en Jesper zien het een na het andere figuur, draaien van links naar rechts en zitten achterstevoren tussendoor voor de foto. Ik niet! Ik kijk strak rechts. Maak een foto en film op goed geluk. Later blijkt dat ik toch nog heel wat figuren op de foto heb. Moet daarvoor wel wat inzoomen. op de film herken ik nog niks, maar hopenlijk straks wel op een televisiescherm. Het is een half uur. Precies lang genoeg. Hetzakje is leeg gebleven, maar ik ben de gehele dag nog beroerd geweest. Terug bij het hotel even wat spullen pakken en meteen wer met de taxi terug naar hetstadje. Daar even ieder voor zich rondlopen en lekker op een bankje zitten in de zon. Dan met J en J even een hamburger eten. We gaan samen naar het museum met opgravingen en verhalen over de archeologische vondsten uit de Inca tijd. Een kerkhof uit de Inca tijd en een aquaduct. De plaatsen zelf kun je ook bezoeken, maar het museum geeft ook en goede indruk, zegt de gids. Daar mogen we geen foto´s maken. We krijgen een engelse beschrijving mee. Wat niet mag is leuk...dus Jan en ik hebben toch stiekem het Inca meisje gevonden in een graf op de foto gezet. Dan gaan we ieder weer onze eigen gang en spreken af samen met de taxi terug tegaan. Ik bel even naar mam. Het is immers daar zaterdagavond. Vaste prik.Probeer een nieuwe batterij in mijn horloge, echter het horloge loopt dan nog steeds niet. de man op straat probeert het te repareren. Lukt echter niet. terug in het hotel kruip ik weer achter het internet. Kan ik even de verslagen afmaken. Echter geen enkele computer doet het. De koffer is al gepakt... dus even tv kijken dan maar op de kamer. We gaan namelijk weer met de nachtbus. Om 21.00 uur staat de taxi voor. Om 2.00 uur in de bus. Weer heerlijke ligstoelen en een deken, met kussen. na de versnapering val ik meteen in slaap. Af en toe even wakker, maar slaap meteen weer door. Wel merk ik dat het landschap behoorlijke bergen heeft, want we gaan op en neer en af en toe heen en weer.