Vliegen naar Manaus 19 juni - Reisverslag uit Manaus, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu Vliegen naar Manaus 19 juni - Reisverslag uit Manaus, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu

Vliegen naar Manaus 19 juni

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

19 Juni 2010 | Brazilië, Manaus

ZATERDAG 19 juni 2010

Nog 3 weekjes collega´s, dan is het vakantie. Ik dus ook nog ruim 3 weekjes in Brazilie.
Eindelijk weer nieuwe foto~s geplaatst. Heb er wel een uurtje of twee naar moeten zoeken(cybercafe). En nu is het intussen 6 uur en donker...dus opschieten....hotel zoeken. Vannacht om 4 uur mijn bed alweer uit..(vanaf 3 uur wakker gelegen). Taxi brengt me keurig naar het vliegveld. Precies om zes uur delucht in. Een vlucht met twee tussenlandingen. Daar ben ik nou niet zo gek op. De eerste landing gaat met wat gestuiter. De andere twee zijn ok. Cuiaba en Brasilia. Nu dus in Manaus. Andere tijdzone. Het is hier erg benauwd en klam. Gelukkig airco op de kamer. Heb de eerste helft van het voetballen gezien, Denemarken en Kameroen. Toen ik wegging was het 1-1. nederland heeft weer gewonnen, toch ? Morgen moet Brazilie....nou alles is hier geel, groen, blauw gekleurd. Duizenden t-shirts en vlaggetjes te koop. Tijdens de wedstrijd ligt alles stil. Heb net ruim twee uur door de winkelstraten gelopen op zoek naar het internetcafe. Intussen regelmatig een stevige bui. 13 foto~s geplaatst van de inca trail. Ga nu even ergens eten....zie hier alleen maar cafetarias.... Dan lekker in de zitkamer van mijn hotel tv kijken en wat lezen.....Tot nu toe nog helemaal niet gedaan. Moet nog wel eers mijn hotel terugvinden...ha ha. Morgen word ik om 11 uur opgehaald met de taxi. Ga dan de jungle in bij Manaus. Zal weer warm en vochtig worden. Hoop veel dieren te zien...roze dolfijn, papegaaien... Dus pas over een paar dagen weer nieuws van mij. Want daar zal het wel weer sober zijn qua electriciteit. Groetjes.

Nog even verder dus. Het hotel was redelijk makkelijk terug te vinden. had wel heel wat straten doorgelopen en nogal wat bochten gemaakt. Bleek uiteindelijk in de straat van het hotel te zitten internetten!!! Dus toen ik eerst het hotel voorbij liep had ik het even later te pakken. Dan meteen door voor het eten. kom terecht bij een ....pizzeria. ja het is hier of hamburgertent of pizza. Ik bestel een portie... komt me daar een gigantische pizza aan... oh ja hier zijn de porties voor twee. de ober zei ook al iets over 4 stukjes(was een halve geweest). Ik wilde zonder olijven. Is goed. Ik krijg echter met olijven, maar zonder tomaat. Tja mijn portugees en zijn engels...het is niet om over naar huis te schrijven(wat ik bij deze dus wel doe). Tot slot een cafe leche, milk....eh...leite is geloof ik portugees. Grand of petit. Ach doe maar petit......is dus echt heel petit. Om negen uur loop ik terug en ga nog even proberen wat foto´s te plaatsen. Ikheb ze al opgeslagen, nu nog hier plaatsen...dat gaat soms tergend langzaam. Ik zit nu vlak bij het hotel...dus veilig. Ik doe mijn best. Veel kijkplezier.

• 19 Juni 2010 - 22:20

Hilke:

Bedankt voor de moeite en de tijd om ons weer van nieuwe foto's te voorzien! De troepcoupe valt nog wel mee hoor! Ik zal de foto's morgen op de stick bij oma brengen, samen met het verslag. Oma heeft vandaag al geprakte kiwi met vanillevla gehad en dat ging prima dus we gaan steeds meer richting gewoon geprakt eten. Ze heeft ook al minder pijnstillers nodig. Er is ook officieel bericht van de indicatie voor Hunsingoheerd, dus daar gaat mama maandag eens even naar informeren.
    We krijgen vanzelf weer een mailtje zodra je weer een verslag hebt geplaatst. Intussen veel plezier!

• 20 Juni 2010 - 07:53

Jan En Jonet:

Hoi Frederika,
    Zo te lezen vermaak je je goed daar in het oerwoud van Brasilië. Wij zijn nu al weer een weekje thuis. De terugreis is zonder problemen verlopen. Afgelopen week hebben we de 4 daagse van Alkmaar gelopen 100km plat. Een brug onderweg was het hoogste punt wat we tegen kwamen ipv de beklimmingen van de inca trail. En het weer is hier echt hollands. Iedere dag bekijken we een filmpje en zijn foto's aan het uitpluizen het was toch prachtig en erg gezellig samen. Jij heb nog een paar weken geniet ervan en doe voorzichtig met je koffer. En we genieten van je reisverslagen.

groetjes Jan en Jonet

• 20 Juni 2010 - 08:51

Moi Friek,
    Ik ontdek nu (zondag 11 uur) dat er meer foto's op staan dan om middernacht, maar zie opeens dat je ook nog weer een stukje verslag hebt toegevoegd. Heb de dubbele foto's er even uitgewipt hoor. Maar goed ... je richtinggevoel en taalbeheersing blijft dus beroerd ... hahaha wat een giller dat je twee uur zoekt en dan in dezelfde straat als het hotel terecht komt!

• 20 Juni 2010 - 08:58

Hilke:

Toen ik net even ingelogd was zag ik dat je al 217 foto's hebt geplaatst. Je hebt ruimte voor 910 ... haha

• 20 Juni 2010 - 14:13

Hilke:

He? En nu zijn er alweer foto's bij gekomen. Je zit nu op 253. Het daadwerkelijk plaatsen duurt dan kennelijk zo lang? Ik zet ze nog even bij de stick op en dan gaan we straks naar oma.

• 20 Juni 2010 - 17:23

Coby:

Ja, ja Frederika en richting????
    Heb de nieuwe foto's bekeken. Grandioos die watervallen, wat een pracht gezicht moet dat geweest zijn.
    Brrrr....die spin...., je weet van de fietsvakanties dat ik niets van spinnen moet hebben, geef mij de akoeti maar.
    Ben vanmiddag (zondag) met Etty en de twins bij je moeder geweest. Het maakt de kids niet uit waar ze zijn, ze voelen zich overal wel thuis. Was erg gezellig.
    Nog veel plezier gewenst en tot schrijfs,
    groetjes Coby

• 21 Juni 2010 - 18:41

Henrieke:

Ben je heerlijk ver weg...denk je aan je collega's! Niet doen! Lekker genieten van de laatste weken van je reis in Brazilie!

Groeten,
    Henrieke

• 21 Juni 2010 - 22:09

Hilke:

Schiet mij maar lek hoor: Opeens ontdek ik weer nieuwe foto's! Het aantal staat nu weer op 253 en heeft tussendoor ook alweer op 217 gestaan. Mag de pret niet drukken: Ik zet de nieuwe foto's ook voor oma op een stick. Heb je gisteravond ook al even een paar kiekjes gestuurd. Nu alweer met kunstgebit!

• 22 Juni 2010 - 13:45

Cathelijne:

Mooie foto's!! Wauw!!

• 23 Juni 2010 - 09:27

Sabiene.:

Hej Frederika,
    Mooie foto's inderdaad..Super gaaf!! En ehh..je zit in Brazilie wel goed want ik denk dat zij wereld kampioen gaan worden dus geniet ervan!!! Ben jaloers!!!
    Doei doei..

• 23 Juni 2010 - 20:00

Jan En Jonet:

Hoi Frederika hoe gaat ie met je.
    Heb je al veel beesten gezien of vliegen ze gelijk het oerwoud in als ze je groningseoerkreet horen?
    Maar we maken ons wel een beetje zorgen om je. Er zijn nog al wat overstromingen in Brasilië of heb jij er geen last van.
    En hoe is het met je koffer? Heb je nog een brasilaansefietsenmaker in het oerwoud gevonden om je kofferwiel te plakken. Plus hoe smaakt de koffie daar in het koffieland.
    Hou je wel de SD kaarten van de foto's en je filmpjes goed bij je strooi ze niet!!!!!

groetjes Jan en Jonet

• 23 Juni 2010 - 22:19

Hilke:

Bij de post in jouw huis zag ik vandaag dat de oude mevrouw Loonstra op 21 juni is overleden.

• 24 Juni 2010 - 01:47

Frederika :

Geweldig al die reacties. heerlijk om te lezen. En moet wel lachen Jan en Jonet om jullie reactie. En nee, geen wielendokter gevonden...het sleephengsel heeft het vandaag ook begeven. het gat onderaan...je weet wel, wordt met de dag groter. En echt ik koop niets, geen souvenirs of wat en toch lijkt de koffer met de dag zwaaaaaarder te worden. ga nu even het versLAG VAN DE JUNGLE doen en wie weet weer heel veel foto´s plaatsen. Echter Hilke...heb daar de hele AVOND voor gezeten en uiteindelijk lukte het maar om er zeven te plaatsen. de volgende morgen zat ik om acht uur alweer in het internetcafe...immers vlak bij het hotel.... en om elf uur had ik er 70 bijgeplaatst. Toen rennen en precies op tijd om met de taxi te vertrekken naar de jungle.....Manaus heb ik dus maar even niet bekeken. Hilke kan jij Jan en Imi namens mij een kaart sturen... ....En henrieke...het is niet erg hoor om aan jullie te denken. Ik ben reuze benieuwd welke groep ik na de zomervakantie ga draaien. En natuurlijk denk ik vaak aan jullie en de kindertjes.... Lees ook regelmatig de spuit en ander nieuws... blijf ik een beetje bij. leuke juffendag gehad...vast wel. Nog twee weekjes en dan...hebben jullie ook vakantie. Welverdiend!!!

• 24 Juni 2010 - 01:58

Frederika :

Wat leuk Coby dat je met de twins bij mijn moeder bent geweest. Ik weet zeker dat ze dat geweldig vond. Ik ben zelf ook reuze benieuwd hoe ze zijn gegroeid. Al weer bijna een jaar... Lopen ze al??
    En sabiene..ja de Brazilianen zijn gek van het voetbal...maar dan vooral als Brazilie zelf moet spelen voor de rest staan overal televisies aan met het voetbal erop maar daar wordt niet echt veel naar gekeken. Zelf heb ik net de wedstrijd van Duitsland gezien. Nu hebben ze gewonnen met ...maar een doelpuntje. Voor de rest .. in de jungle en straks in patanal en de andere oorden merk je er niets van. Wel in Rio straks aan het eind van mijn reis verwacht ik. Ik hoop zo dat nederland in de finale komt met Brazilie. Ga ik met mijn oranje kleppet tussen de Brazilianen zitten, dat staat vast. ....
    muzikanten, nog een of twe repetities en veel plezier met de fietstocht van Coby en Lies.
    hé mam, zo fijn te horen dat het elke dag weer een beetje beter gaat. Ben trots op je sterke wil beter te worden en je eeuwige positieve kijk op alles. tel niet wat je niet hebt, maar tel wat je wel hebt. je bent mijn voorbeeld. Aanhanger van het positivisme!!!!
    Groeten aan alle andere lezers. Alles goud in baafelt, met Maureen? Titia and family vast weer met Pinksteren op vakantie met de Klatters?? Cathelijne nog even doorzetten met je dikke buik(neem ik aan). straks lekker genieten van je verlof. Vind het erg leuk af en toe iets te lezen van mijn collega´s hoor. Echt!!! Ok nu begin ik aan mijn jungle verslag.

• 24 Juni 2010 - 08:21

Hilke:

Ik zal vandaag namens jou een kaart sturen. Foto's van de twins bij oma in de flat zitten in je hotmailbox. De vijver intussen met de tuinslang bijgevuld.