Vrijdag 25 juni 2010, tweede dag Pantanal - Reisverslag uit Pantanalzinho, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu Vrijdag 25 juni 2010, tweede dag Pantanal - Reisverslag uit Pantanalzinho, Brazilië van Frederika - WaarBenJij.nu

Vrijdag 25 juni 2010, tweede dag Pantanal

Door: frederikaklatter

Blijf op de hoogte en volg Frederika

25 Juni 2010 | Brazilië, Pantanalzinho

25 juni vrijdag

Vroeg uit de veren. We gaan paardrijden....aaaahhhh....alweer. Half 8 al onderweg...want we moten voor tien uur terug zijn ivm de wedstrijd van Brazilie. Ik vind paardrijden nog steeds niet echt ontspannend. Ik druk ze op het hart dat ik alleen stapvoets wil. De eerste tien minuten kijk ik alleen naar beneden en houd me stevig vast aan het zadel. Het lijkt wel of ik er steeds bijna afal rechts of links. Daarna gaat het wennen. Mis wel de knots, waar ik me bij de vorige paardrit zo mooi aan vast kon houden. Susan maakt af en toe foto´s op mijn memory card. Prachtige zeldzame blauwe papegaaien, capivara´s, en veel andere vogels. Alles weer opnieuw dus. Om half tien terug. Ik ga nu weer naar het zwembad en de zon. Even een beetje bijkleuren. Bij de wedstrijd blijft het stil. 0-0. Na de lunch ga ik aan de wandel met het fottoestel, kaaimannen, wat kleine vogeltjes, de lodge. Dan gaan we om half vier weer met de boot. Ik laat Susan de foto´s ,aken. Moet er niet aandenken dat ik haar toestel straks in het water laat vallen. Wel film ik. Ze doet haar uiterste best alle vogels nog eens te spotten....en dat lukt aardig. We zien zelfs een toekan, maar te snel voor de foto. Dan ineens allemaal otters, reuzenotters. Bijzonder mooi. de bootsman voert ze. Ze komen de vis halen en tonen dat in hun bek. Prachtig. Ook voeren we een kaaiman. vis aan de stok en de kaaiman springt uit het water omhoog om ht te grijpen. Dat moet ik vervolgens ook doen. Gillen dus en hij eet bijna mijn stok ook op. Maar het staat op de kaart en die zit al veilig in mijn koffer. Ook een reiger wordt zo gevoerd en gaat met een duikvlucht het vlees pakken. Susan maakt foto´s. Dan gaan we weer piranha´s vissen. Nu moet ikzelf vlees aan de haak doen. Brr.. Ik vang er meteen vier. dat moet op de foto. Ik gil het uit als de piranha ineens gaat spartelen. Ook vastgelegd. Dan ineens steekt er een ant eater over. Zijn erg zeldzaam en eigenlijk niet te spotten. Hij geeft ons alle tijd om te filmen en te fotograferen. Wel is min bandje net vol en heb ik hem niet op het vaste land vast kunnen leggen...maar ach. De vollemaan over de rivier maakt de dag weer bijna volmaakt. De zonsondergang haalt het niet bij die van de Amazone...maar misschien kan ik de foto´s van Anneke en Albert krijgen. vanmiddag al mailtjes gestuurd naar Inca trail groepsgenoten en jungle groepsgenoten. Na het diner duik ik achter de computer in het kantoor. Van veel dagen schrijf ik de verslagen....wat een werk. Maar ik ben weer bij. Nu min rugtas inpakken....we vertrekken hier vannacht om 1 uur. Moet om 6 uur morgenvroeg vliegen. Dat betekent dus weer een nacht onderweg..... Morgen Salvador. Het eerste wat ik daar ga doen is...... weer een nieuw fototoestel kopen. Gelukkig een grotestad, moet daar wel lukken....
Welterusten

• 26 Juni 2010 - 09:15

Hilke:

Zo, dat was even weer een hele inhaalslag met de verslagen. Papa brengt ze straks naar oma (hij eet daar tussen de middag) Wij hebben vandaag (zat. 26 juni) zomeravondconcert en het weer is meer dan prima dus dat kan gewoon buiten en hoeft niet in de kerk. Ik hoop dat het snel lukt om weer een fototoestel te vinden!!!

• 26 Juni 2010 - 18:59

Truida:

Lees met verbazing jou belevenissen,en ook zo spannend gescheven.Erg leuk en kijk steeds uit naar je volgend avontuur.Jammer van die foto toestel,maar niet te veel aan denken het is niet anders.
    Groetjes Truida.

• 26 Juni 2010 - 20:31

Coby:

Jij hebt echt iets met fototoestellen, verliezen, laten vallen en laten verzuipen. Is toch wat. Jammer van al die foto's dat is echt kl.....zeg!!!!
    Gaaf zeg dat slapen in een boomhut.
    Wel fijn dat er toch nog foto's gemaakt zijn nadat je fototoestel weg was en nu maar weer op naar een nieuwe.
    groetjes Coby